CP3 by Basketball Totaal

Eenvoudige zege Den Helder Kings in Kalverdijkje

Simpel, dat was het voor Den Helder Kings. Tegen een door blessures gekortwiekt Aris Leeuwarden pakten de Kings de draad van het winnen weer op. Eenvoudig werd het 66-87.

Coach Jaumin van de Heldenaren zag in de eenvoud van de zege geen aanleiding zijn bankspelers flink minuten te laten maken. Kevin Landman mocht een dikke 60 seconden meedoen en Phillip Bach acht minuten. Het zegt vermoedelijk vooral iets over de missie die Jaumin nu voor ogen heeft. De Kings willen in hun tweede seizoen al het onderste uit de kan. En nobele idealen passen nu eenmaal minder goed bij een strakke blik naar boven.

Daar wordt dan ook nog J.P. Primm aan toegevoegd. De Amerikaan wacht op de benodigde papieren, maar zal binnenkort minuten opeisen, die ten koste zullen gaan van andere spelers. Juist in Den Helder, waar de binding met het thuispubliek altijd erg hecht is geweest, zou Jaumin er goed aan doen ook lokaal talent de ruimte te geven. Al was het maar vanwege de broodnodige mogelijkheid tot identificatie.

Op zich was er voor dat soort bespiegelingen wel ruimte in het Kalverdijkje. Jaumin had er immers achterover leunend bij kunnen gaan ztitten om kennis nemen van een beetje run and gun. Het klassenverschil tussen beide teams was al groot; Aris zonder Tjoe de Paula en Tom Snikkers – beide spelers ontbraken vanwege blessures – was niet één maar twee maten te klein voor de Kings.

Aan het eind van het eerste kwart hadden de Noord-Hollanders de Friezen al gedubbeld (14-28). Feitelijk was daarmee de wedstrijd gespeeld. De marge van 14 werd tot aan de rust vastgehouden en daarna met een paar punten uitgebouwd. Het maximale verschil werd bereikt bij het eindsignaal: 66-87. Dat gat van 21 punten was nog niet eens een juiste indicatie van de krachtverhoudingen.

Den Helder was in alle facetten beter en kon vooral de dreiging spreiden over alle posities met Justin Knox (24) en Raymond Cowels (16 punten) als topscorers. Bij Aris schoot Darius Theus weliswaar met scherp (27 punten), maar de ‘supporting cast’ was van te weinig ondersteunende waarde om een vuist tegen Den Helder te kunnen maken.

Typisch geval van ‘volgende keer beter’…

 

ARIS LEEUWARDEN – DEN HELDER KINGS  66-87  (14-28, 34-48, 50-67)

20140215 leeu_denh 3117 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING  

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.