CP3 by Basketball Totaal

Een terugblik op het WK 2012 (2/7)

wk logoEerder brachten we al een terugblik op de WK 2012 in Amsterdam. Na de prachtige overwinning van Oranje en de show van Amerika op de eerste speeldag, was het 18 augustus om 10 uur tijd voor het begin van dag twee. Een terugblik op de tweede dag.
Australie nam het op tegen Brazilie en beide teams hadden het lastig om goed in hun spel te komen. Brazilie opende beter,maar bij rust waren beide teams weer in evenwicht: 24-24. Voor de Kiwi’s  was het Tiana Mangakahia die een prima prestatie neerzette ne haar ploeg aanvoerde. Na de rust was zij de dynamo voor de Australische ploeg die in het derde kwart tien punten wegliep bij de Braziliaanse formatie.  Na 30-30 is de volgende tussenstand 31-42 als Mangakahia haar 8e punt aan laat tekenen. Het verschil staat op de borden en er is niets wat Brazilie daar in het laatste kwart nog aan kan doen. Ribeiro leidde Brazilie met 13 punten terwijl Mangakahia er 16 had voor de Kiwi’s

Mali had daarna niets in te brengen tegen Italie. Center Elisa Ercoli domineerde inside (204. Giulia PORRO (Italy)rebounds) terwijl Antonia Peresson als een echte diva haar team aanstuurde. Met 14 punten en 7 assists in slechts 21 minuten kan je prima thuiskomen. Italie speelde met de complete rotatie, slechts Ercoli maakte meer dan 20 minuten, maar kwam in 25 minuten tot 9 punten en 20 rebounds. Voor de Afrikaanse kampioen waren de druiven tamelijk zuur. Meriam Maiga had 9 punten (aan 2 op 12 uit het veld en center Awa Keita had 8 punten (4 op 14) met 6 rebounds. Finishen bleek een fors probleem voor de Afrikaanse kampioen die uitblonk door atletisch vermogen maar opmerkelijk achter liep in fundamentals, zo waren de kenners na twee wedstrijden het wel met elkaar eens.

Turkije had grote hoop voor aanvang van het toernooi, maar moest na het verlies tegen Oranje de avond voordien eigenlijk alle kaarten op tafel leggen tegen Spanje. Spanje was niet van zins om veel weg te geven en aan de hand van het sterk werkende guard duo Esparcia (12 pnt 6 rebounds) en Romero (15 pnt) is Spanje in staat om al snel de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Via 19-10 en 24-11 wordt het 43-21 en dan gelooft de Spaanse ploeg het wel. Busra Akbas kan voor de Turken een beetje tegengas geven, en ook de sterke center Coklar doet een duit in het zakje, maar zij komt als tweede scorer van de ploeg al maar tot negen punten.  Aan de andere kant van het veld, waar Belen Arrojo nog altijd geblesseerd toekijkt en hoopt dat ze nog in actie komt dit toernooi, zijn er vier speelsters die in dubbele cijfers komen. Naast de genoemde guards is daar ook Yaiza Rodriguez met 12 en Navarro met 10. Laura Quevedo pakt 12 rebounds naast haar vier punten en haalt het in haar hoofd om zes keer vanaf de cirkel te missen. Spanje wint uiteindelijk , voortbordurend op de aardige eerste helft redelijk simpel: 77-49 en voor Turkije lijkt het WK al min of meer voorbij.

5. Julie ALLEMAND (Belgium)Het Belgie van Arvid Diels gaat door met goede resultaten halen op deze zaterdag door vooral in de derde periode (28-6) afstand te nemen van Korea dat ineens een stuk minder goed van afstand schiet. En dan wordt het lastig voor de Aziatische formatie terwijl Belgie weer redelijk iedereen kan voorzien van minuten en zo de hele ploeg fris houdt voor de latere stadia van het toernooi. Hind Ben Abdelkader tekent voor 29 Belgische punten met 5 rebounds en is de enige Belgische in dubbele cijfers maar dat was een verwachtte ontwikkeling bij de Belgische formatie. De Belgen maken indruk op de fans in Amsterdam met een prachtige guard-rotatie: Margo de Korte, Julie Allemand, Anneleen de Baets, het is pure luxe!  Bij Korea komen de punten vooral van Shin en Yang (beiden 11) en dat is geen flauw woordgrapje. Eindstand 84-53 en dan is het wachten op de Oranje ploeg.

Die start tegen Japan matig, en moet dan ook snel in de achtervoling. Na tien minuten is het gat al tien punten (10-18) en dat is een domper voor de Oranje fans.  Japan toont zich effectiever en vaak ook net even slimmer dan de thuisploeg. Nakamura en Yamada combineren voor 39 punten voor de Aziaten en Hatakenaka (14 pnt) en Mawuli (11) doen ook nog een flinke duit in het zakje. Opvallend is dat Japan scherp en fit oogt, terwijl er eigenlijk maar met zeven gespeeld wordt. De nummers 8 tm 12 in de rotatie mogen samen 16 minuten verdelen. Voor Oranje komen de meeste punten van de sterk ingevallen Deborah Vos die in 17 minuten zich naar 12 punten weet te werken. Lisanne de Jonge tekent voor 9 en Isabella Slim voor 7. Met die output als je top 3 kwa scores wordt het lastig wedstrijden winnen en dat lukt dan ook niet. Uiteindelijk is de schade behoorlijk: 53-73 staat er op de borden als beide ploegen van het veld komen.

Amerika en Canada tenslotte doen het late tijdstip (21.15 was de tipoff) eer aan door laat op gang te komen. Voor het eerst laat Diamond DeShields zich echt groots zien in het toernooi (29 punten) en Canada kan fysiek wel aardig mee met de Yanks, maar is stukken minder effectief. Via 41-24 bij rust oogt het in het derde kwart nog een beetje als een wedstrijd maar na 58-38 geeft Amerika in het laatste kwart nog een keer flink gas en stoppen de tellers bij 86-47. Veel toeschouwers hebben dan echter al de auto weer opgezocht.13. Khaleann CARON-GOUDREAU (Canada)

fotos: Fiba.com

Bron: http://www.hoopsjunk.wordpress.com

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.