CP3 by Basketball Totaal

Een snelle borrel

borrelllllDe borrel is deze week een quicky want zoals we eerder al konden lezen won Loon Lions de clash met Lintex Rotterdam, en dus blijven er twee wedstrijden over.

De Wit Grasshoppers krijgt zaterdagavond Dozy den Helder op bezoek. Een klassieker uit lang vervlogen tijden, maar in het licht van de strijd om plaats vier in de playoffs wel een hele belangrijke. Dozy staat in punten gelijk met CTO en Binnenland, en heeft daarbij drie wedstrijden voorsprong op De Wit Grasshoppers. Met de nederlaag van Lintex in het achterhoofd zal er voor beide ploegen veel aan gelegen zijn om een stap dichterbij te komen.

De Wit Grasshoppers komt van een kleine overwinning in Utrecht af en zal zich willen revancheren voor die wedstrijd. Het is te hopen dat de Katwijkers daarbij aanvulling kunnen vinden voor hun topscorers, die geleid werden door Fleur Kuijt (16) en drie speelsters hadden met twaalf punten: Inez van Hulsen, Janine Guijt en Ingrid van der Plas.

Dozy verloor vorige week van Lintex, en zag nieuwbakken Amerikaanse Ashley Ward (oke, we mogen haar ook Nederlandse noemen. Hey, iemand nog iets gehoord van de bondscoach?) in die wedstrijd 17 punten maken en foutloos zijn vanaf de vrije worplijn. Naast Ward zijn eigenlijk standaard Akil Simpson en Maxime Essenstam speelsters die grote ladingen punten binnenbrengen voor de ploeg van Tinga en Vicenzetto. Tegen Lintex ontbrak Maaike Klein in dat rijtje. Ze kwam tot slechts drie punten, en dat is well below her season average van 14.7. Het was ook de eerste keer van het seizoen dat de snelle international niet in dubbele cijfers uitkwam. Revanche zal nakend zijn.

We vermoeden een spannende pot, waarin het thuisvoordeel de doorslag zal geven en de overwinning voor Rick Driessen en co zal zijn.

De andere wedstrijd van het weekend gaat tussen CTO en Amazone. De Amsterdammers deden het vorige week prima tegen Lekdetec, maar kregen een hoop commentaar op het feit dat men drie speelsters afgestaan had aan Yellow Blizzards in de Europacup. Een wat vreemde insteek zo vonden we hier op de reactie. Als er toch door de staff keuzes gemaakt worden om een lijst van negen speelsters mee te nemen naar een competitiewedstrijd, dan is er voor de overige speelsters zo in eerste instantie lijkt ons geen beletsel om het alternatieve programma te volgen. In Bemmel was niet alleen Janis Ndiba (17 punten 10 rebounds) goed uit de verf kwam, maar ook Deborah Vos (13 punten in 19 minuten) en Ester Fokke (15 punten) goed opvielen. Interessant was ook het spel van Myrthe den Heeten die tot een career high van 10 punten met 6 rebounds thuis kwam. Den Heeten heeft soms wat weg van ex- Onze Gezellen u20 troef Inez Folmer die rond de eeuwwisseling positief opviel in de landelijke competities.

Amazone ondertussen komt steeds dichter bij de eerste overwinning van het seizoen. Het lijkt alsof de ploeg van Jan Poels te goed is om het hele jaar op 0 te blijven staan. Roos Hof tikte 29 punten binnen vorige week en deed dat voor een totale efficiencyrating van 35! Een prima prestatie, maar de ploeg brengt meer dan alleen Roos Hof. Zo valt week na week ook Jay-Eliza Burgos op. Tegen Grasshoppers was ze goed voor 10 punten en 5 steals.

De kans is aanwezig dat de Amsterdammers met een redelijk verschil aan het langste eind zal trekken, maar we staan ook niet raar te kijken als Amazone feestend het veld afgaat.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.