CP3 by Basketball Totaal

Een rondje langs de velden in de tweede divisie half november

Met een relatief rustig weekend in de verschillende competities van de 2e divisie dames voor ons kijken we weer even naar wat er her en der gebeurde.

Noorden:
Nadat eerder in Zuid en West al scheidsrechters niet op kwamen dagen was het dit weekend dan ook in Noord prijs: Orca’s tegen Jolly Jumpers ging niet door, en dat was een behoorlijke teleurstelling. Beide ploegen staan hoog in de competitie en waren vol goede moed voor deze topper.
Zondag verloor Arnhem Eagles in eigen huis van BV Leeuwaren en de 44-56 mag hoop geven voor het vervolg van het seizoen. Arnhem lijkt te groeien, maar weet dat nog niet in winstpartijen om te zetten.
Scylla was tot nu toe de trotse en oppermachtige koploper in het Noorden maar in eigen huis had de Groningse formatie behoorlijk wat moeite met Oaters. Slechts 51-41 stond er aan het eind op het bord en daarmee hebben de lijstaanvoerders dan wel weer een roze sheet binnen, maar het was niet zo onaantastbaar als veel insiders hadden verwacht. Twente Buzzards had geen verweer tegen Landstede, dat een onhoudbare Loraine Westerneng weer eens zag uitpakken met een goeide double double. Het werd 48-76 voor de Zwollenaren die daarmee goede zaken deden. Red Stars pakte de zege in eigen huis tegen Groene Uilen 2 en Exercitia speelde een leuke pot tegen Uitsmijters die uiteindelijk met 63-55 door de thuisploeg gewonnen werd.

foto: Arnold van Noord

foto: Arnold van Noord

Westen:
Binnenland 2 had tegen Hoofddorp aan een sterk eerste kwart voldoende om de punten binnen te houden. Hoofddorp kwam niet door de Barendrechtse defensie heen en er stond al snel een gat van fors in de dubbele cijfers op het bord. Aan het eind van de wedstrijd was het 75-54. Challengers had in eigen huis geen verweer tegen Cangeroes 2 dat met 39-56 aan het langste eind trok, en Zoebas maakte het in eigen huis zichzelf moeilijk door US2 steeds terug in de wedstrijd te laten komen. Susanne Taal was niet te houden voor de gasten uit Amsterdam die met een 53-48 nederlaag uit Zoetermeer vertrokken. Lokomotief was te sterk voor OG dat met 71-45 werd teruggestuurd, en SBU scoorde slechts 24 punten in de derby tegen Utrecht Bulls. De Bulls wonnen deze wedstrijd met 24-41. Akrides won met 43-71 in Leiden en houdt zo aansluiting met de toppers in de competitie.

Zuid:
Trajanum herpakte zich van de lastige serie door met 70-49 van Bumpers te winnen. Yellow Sox versloeg in eigen huis met veel steun uit het tweede Barons met 61-53. Springfield had het lastig met OBC maar won uiteindelijk met 66-53. Ook Octopus had het lastig in Woudrichem. Waldric stribbelde lang tegen maar verloor uiteindelijk met 66-69. Er was ook een verlies te noteren voor Octopus want Nienke van Engelen brak haar enkel in deze wedstrijd. Op zondag won Almonte 2 de eerste wedstrijd van het seizoen door met 55-45 JRC Boxtel terug te wijzen.

Springfield blijft op het vinkentouw in Zuid

Springfield blijft op het vinkentouw in Zuid

Zoals op de facebookpagina van de tweede divisie al eerder gedaan spelen we op de redactie wel eens met het idee om playoffs (en/of allstar galas) te organiseren. Wanneer je dwars door de competitieindelingen alle tweede divisieteams in een Eastern en een Western Conference indeelt en dan kijkt naar de playoff standen krijg je de volgende rankings:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.