CP3 by Basketball Totaal

Een ‘Echte Game-7’! Wordt het Zwoegend Zwolle, of toch nog Leiden

We verwachtten ook in wedstrijd-6 in de Halve-Finale-serie van Zorg&Zekerheid Leiden en Landstede Zwolle weer een ‘Kraker’. En dat werd het, al had ik deze uitkomst niet op deze wijze verwacht.

Eerlijk gezegd gaf ik Zwolle een neuslengte op Leiden, maar ik had er niet veel geld op durven zetten; ZZ bewaarde zijn beste spel voor deze serie, en er was weinig op af te dingen geweest als het in de vijfde wedstrijd voor de tweede keer het thuisvoordeel zou hebben afgesnoept van Landstede.

Ik ben zeker niet de enige die Zwolle eigenlijk het betere team vind. Leiden daarentegen was in staat tot vlagen zeer goed basketball, maar was te wisselvallig, en deed het zonder veel diepte van de bank. En dat is natuurlijk iets dat zeker in zo’n lange Play-Offs-serie extra zwaar gaat wegen.

Niet voor dit Zorg&Zekerheid Leiden; dat werd alleen maar sterker terwijl de harde kern kleiner en kleiner werd. Met als voorlopig hoogtepunt de Rogier Jansen Show van afgelopen dinsdag. Want ook al speelden Voorn, Kherrazi, Koenis, en Draper hun rol allemaal goed mee, wat Jansen liet zien, zien we niet vaak van een Nederlandse speler in de DBL.

Jansen zei in het Pre-game-interview tegen Ronald van Dam “Voor dit team zou het halen van de Finale zoiets zijn als Kampioen worden”, en daar wilde hij nog wel even voor tot het gaatje gaan…

Kan hij Leiden nog een keer zo op sleeptouw nemen? Of kan een ander die rol overnemen? Blijft die rotatie zo klein? Of gaan Lee en Leigh nog een grote rol spelen? Het zijn allemaal vragen die donderdagavond beantwoord zullen worden.

Aan de andere kant is er Landstede dat de andere kant van de medaille die zo hard ging glimmen voor ZZ ‘verzorgde’; Zwolle was zichzelf niet, miste veel teveel relatief simpele schoten. Deels kon dat op het conto van de fanatieke Leidse verdediging worden geschreven, maar dat verklaarde het ‘geschutter’ niet helemaal. En ja, het zat Landstede ook niet mee; de vroege en deels knullige foutenlast van Tiller en van Oostrum speelde zeker een rol.

Dus: vindt Zwolle zichzelf op tijd terug? Gaat het team nu eens met het mes tussen de tanden het veld op, en gaat het hele team nu eens door de muur heen? Als dat lukt, dan zet ik mijn geld nog steeds op Landstede Zwolle.

Het kan alle kanten op, maar dat het ook wedstrijd-7 weer een echte Kraker wordt zit er dik in.

Ik hoop: voor een uitverkocht huis en met een fraaie TV-uitzending als gevolg. Reclame voor het Nederlandse Basketball!

AART DEKKER

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.