CP3 by Basketball Totaal

Eddy Casteels: ‘Zo de coach, zo het team’

Visie, talent en hard werk. Daarmee loodste Eddy Casteels de Belgian Lions drie keer op rij naar het EK basketbal. In 2013 leverde dat de negende plaats op: het beste Europese resultaat van de Belgische nationale ploeg sinds 1979. De drie kwalificaties op rij duiden – zeker in de context van het moderne basketbal – op een consistente, volgehouden inspanning.
Tegen de achtergrond van de prestaties van de Belgian Lions licht Eddy Casteels zijn visie op coaching toe: hoe hij erin slaagt individuele toptalenten te laten functioneren in het belang van het team, hoe hij ze motiveert, fysiek en mentaal sterkt. Naast de technische aspecten komen ook strategie en psychologie aan bod. Dat maakt van ‘Zo de coach, zo het team’ een onmisbaar werk voor iedereen die een team aanstuurt, in het basketbal, andere teamsporten of het zakenleven.
Eddy Casteels (1960) is coach van de nationale basketbalploeg Belgian Lions en van het Nederlandse Zorg en Zekerheid Leiden. In de Belgische competitie leidde hij Antwerpen en Oostende naar de landstitel. Met Antwerpen won hij de beker. In 2000, 2002 en 2009 werd Eddy Casteels verkozen tot coach van het jaar. In Leiden gaat hij zijn eerste buitenlandse uitdaging aan.

 

Eddy Casteels
‘Zo de coach, zo het team’
Van Damme & De Roeck Publishers
212 pagina’s
verschenen op 18 augustus 2014
ISBN 9789082210606
24,95 euro
te koop via:
Basketball Totaal – http://www.bbtshop.nl (Nederland)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.