CP3 by Basketball Totaal

Easy win ProBuild Lions

Landskampioen ProBuild Lions won zaterdagmiddag in de Eindhovense sporthal De Eckert ‘ a fun game’ tegen Almonte met  40-90. Dat gebeurde in een prima ambiance, maar het gat tussen de eredivisieteams en die uit de promotiedivisie van vorig seizoen is nog groot, zo bleek. Het voordeel was dat coach Ilija Bozovic zijn jongste speelsters volop kon inzetten.

Randell van der Lee leidde de Lions met 26 punten (5 driepunters) en 6 steals, Sanne van Dongen had 15 punten en 5 assists, Molly McDowell kwam tot 11 punten en Anete Horelika en Nadine Boesaart elk 10. Ayla Simdorn onderscheidde zich door 10 rebounds te pakken en Nina Burgert had er 9.

Coach Ilija Bozovic was tevreden over de wedstrijd. “Ik heb deze wedstrijd gebruikt om de jonge speelsters ervaring te laten opdoen en ze deden het goed. Beau Baars stond bijvoorbeeld 29 minuten op het veld en Mirthe Meskers 23 minuten. Ook Nina deed het prima. Kortom, nuttige wedstrijd. Aan het eind van het seizoen moeten we breed zijn en dat kan alleen maar door de bankspeelsters ervaring te laten opdoen.”

ProBuild schoot uit de startblokken en kwam na het eerste kwart al op een voorsprong van 8-31.

In het tweede kwart haalde coach Bozovic zijn starters naar de kant. Onder leiding van Sanne van Dongen op de point guard-plaats wisten de bankspeelsters van de Lions het verschil nog wat groter te maken. Met rust stond het 19-48.

De tweede helft gaf ongeveer hetzelfde beeld. In het derde kwart vergrootte ProBuild het gat tot 27-76. In het vierde kwart kon Almonte goed bijblijven, zodat het verschil ongeveer hetzelfde bleef.

Bron: Probuild Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.