CP3 by Basketball Totaal

Eagles sluit roerig seizoen af met nederlaag

Arnhem Eagles heeft zaterdag 18 april tegen Gs Stars uit Elburg het seizoen afgesloten met een nederlaag. Eagles reisde met personele problemen af naar de Elburg. Zonder guards Miguel Brache, Thijs Vermeulen en power forward Eelco Bronsema werd eraan de tip off verschenen. Daar kwam nog eens bij dat de forwards Kasper Rijkers en Bram Sieben op halve kracht meespeelde ivm met een knie en ribblessure. Kortom het seizoen eindigde, waar het begonnen was, met blessureleed.

En dat was in de beginfase goed te merken, de gastheren schoten letterlijk en figuurlijk uit de startblokken. Met drives en driepunters werd de verdediging van de Eagles uit elkeer gereten.
Toen de stofwolken eindelijk gingen liggen, stond er een tussenstand van maar liefst 17-1 op het scorebord. Eagles liet het hier echter niet bij zitten en gaf zich niet zomaar gewonnen. De rug werd gerecht en de slaap werd uit de ogen geveegd. Eagles knokte zich volledig terug in de wedstrijd. Door de verdediging aan te scherpen en aanvallend minder ballen ‘weg te gooien’werd er een 11-2 run gesplaatst en kon de wedstrijd met rust weer opnieuw beginnen. Mylthon Poulino zorgde met een miraculeus schot in de zoemer van het 1e kwart ervoor dat het ‘momentum’ bij Eagles lag te liggen. Dat momentum gebruikte Eagles om puntje voor puntje dichterbij te kruipen. De kleedkamer werd opgezocht met een ruststand van 49-39

Na rust bleef de strijd gelijk opgaan, van beide kanten vlogen de schoten er achter elkaar in. Driepunters van de Elburgenaren werden vrijwel direct beantwoord met driepunters van Bram Sieben en zelf 3 in een kort tijdsbestek van Nick Domhof. Toch kwam Gs Stars op 10 punten voorsprong, Eagles moest wat forceren en switchte naar een zone-verdediging om de drives te stoppen, dit had echter niet het gewenste effect. Gs Stars bleef hun driepunters raak gooien en pakte teveel aanvallende rebounds. Eagles bleef door vechtbasketbal een kans houden op de overwinning maar had niet de energie en finesse om door te drukken. Door foutenlast konden Gs Stars de wedstrijd hun voorsprong consolideren en uiteindelijk de overwinning pakken: 92-83

We hebben gevochten voor wat we waard waren, omdat we de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af wilde sluiten. Ook al ging het qua stand nergens meer over.
Dat is helaas niet gelukt, maar we kunnen elkaar niet verwijten dat we er niet voor hebben geknokt. De energie die we moesten stoppen om het slechte beging goed te maken, kwamen we later te kort om langszij te komen.
Het was een seizoen met ups & downs en veel blessures, waardoor het seizoen niet heeft gebracht wat we er op voorhand van hadden verwacht. Nu is het lekker genieten van een leven zonder basketbal, goed herstellen in de zomer en volgend seizoen staan we er wel weer.

Scores:

Guido Groenendijk 21
Nick Domhof 18
Mylthon Poulino 13
Bram Sieben 12
Bas de Leeuw 11
Kasper Rijkers 5
Rik van der graaf 3

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.