CP3 by Basketball Totaal

Dwyane Wade blijft bij de Miami Heat

Dwyane_Wade2

© Keith Allison

Zojuist is bekend geworden dat Dwyane Wade een nieuw contract heeft getekend bij de Miami Heat. De Heat hebben geen details vrijgegeven over de deal maar volgens een betrokken persoon zou het gaan om een tweejarig contract ter waarde van 34 miljoen dollar.

Afgelopen maand kon hij nog een tweejarig contract tekenen met een waarde van 42 miljoen dollar maar deze wees hij af. Dit hoogst waarschijnlijk omdat hij het team waar hij al 11 jaar speelt wilt helpen met het verlagen van de salaris lasten van het team. Wade, 32, is een Heat man in hart en nieren en dit verteld hij dan ook in zijn laatste Tweet. Niemand heeft zoveel wedstrijden, punten, assists en steals op zijn naam staan bij de Heat als Wade. Wat overigens bijzonder te noemen is, is dat hij in al die jaren nog nooit de best verdienende speler van het team is geweest.

In zijn carrière heeft de drievoudig NBA kampioen 719 wedstrijden voor de Heat gespeeld (waarvan 710 gestart) waarin hij gemiddeld 24,3 punten, 6 assists, 5 rebounds en 1,7 steals behaalde. In deze wedstrijden stond hij gemiddeld 36,6 minuten op het veld en gooide hij 49,2% van zijn schoten raak.

https://www.youtube.com/watch?v=pPVzvf3nPxQ

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.