CP3 by Basketball Totaal

DWBL: Loon Lions op weg naar eerherstel

Myrthe Beld, één van de nieuwe sterren van Lions.  Foto: www.loonlions.nl Myrthe Beld, één van de nieuwe sterren van Lions. Foto: http://www.loonlions.nl[/caption%5D

Hoewel de Supercup vorig jaar wel werd gewonnen, en er een bijzonder knappe prestatie geleverd werd met het aantrekken van Loon Salarissoftware als nieuwe naamsponsor, was men toch niet bijzonder tevreden in Landsmeer. En dus moest het roer om. Coach Bozovic vertrok, en Laki Lakner werd weer als Opperhoofd geinstalleerd van de meervoudig kampioen. Daarmee was de verbouwing nog niet ten einde want Lions sloeg een flinke slag op de transfermarkt! 

Weg: Wanneer een wekelijkse double-double als Anete Horelika vertrekt bij je ploeg, is het maar moeilijk voor te stellen dat je sterker wordt als team zijnde. De playoff MVP uit het laatste titelseizoen en de Landsmeerse grootmacht waren op elkaar uitgekeken.

Nieuw: Sharon Beld was de eerste grote naam die werd aangetrokken. De forward die in het verleden even voor CTO speelde, maar groot werd bij Perik Jumpers komt terug naar Nederland na een buitengewoon succesvolle periode in Oberhausen waar ze een beker won, en afgelopen jaar vanuit een underdogpositie naar de finale van de playoffs wist door te stoten. Ook Fieke Ligthart komt terug uit Duitsland. Daar speelde Ligthart voor Halle en Chemnitz. Twee topploegen, en de center zal willen laten zien dat ze na haar periode bij Batouwe flink gegroeid is.
De derde grote vis uit de vijver die op het land getrokken werd in Landsmeer is Myrthe Beld. Myrthe is in aanleg de sterkste guard in de competitie, en liet in haar laatste complete jaar bij Eurosped Twente klaar te zijn voor een buitenlands avontuur. Dat kwam er, en via Saarlouis, bij René Spandauw wandelde ze door naar Spanje waar blessureleed een domper op het feest was. Dat blessureleed emmerde door het vorig seizoen in, waardoor ze bij Jolly Jumpers nooit de Myrthe Beld op het veld gezien hebben die ze kenden. Vervelend voor de ploeg, en natuurlijk vooral voor Myrthe zelf. We hopen en verwachten een volledig fitte Myrthe die in Landsmeer de aanstichter zal zijn voor menig ‘ooh’ en ‘aah’  na splijtende fastbreaks of briljante driepunters.

Kortom: De hoofdvogel is geschoten in Landsmeer, en op het eerste gezicht lijkt Laki met zijn formatie de grote favoriet om de hoofdprijzen dit keer allemaal in de prijzenkast van het ICL te krijgen.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.