CP3 by Basketball Totaal

DWBL: De Vrijdagmiddagborrel!

Vorige week vrijdag zagen we een behoorlijke piek in het aantal bezoekers op onze site rond 17 uur, en we vroegen ons af waar dat door kwam. Het antwoord liet zich raden, want op facebook kregen we verschillende berichten in de richting van: ‘Is er geen vrijdagmiddagborrel?’

Daarom *tromgeroffel* nu in ere hersteld: De DWBL Ibasketball Vrijdagmiddagborrel!

Binnenland – Lekdetec
De re-run van de halve finale uit de Playoffs, en van de Supercup. De serie werd gewonnen door de thuisploeg, en de Supercup vorige week, in Rotterdam nog wel, door de Bemmelse dames. Ingredienten te over voor een interessante ontmoeting in Rotterdam, waar de Rotterdamse Barendrechters (of is het andersom) wellicht opnieuw zullen kiezen voor het uitspelen van het lengtevoordeel dat ze hebben op de formatie van de nieuwe coach René van der Wielen. Bemmel maakte in de Supercup een goeie en gretige indruk, maar speelt wat kleiner dan de landskampioen, hoewel het lijkt alsof de teruggekeerde verloren dochter Lisanne de Jonge in Amerika nóg langere armen gekregen heeft. Haar schot is er in ieder geval danig op vooruit gegaan, en de Bemmelse Supercupkampioen lijkt dan ook de favoriet voor deze ontmoeting, al is het alleen maar door de flow van vorige week.

Amazone – Loon Lions
Amazone terug in de eredivisie is een rede voor een feestje zo lijkt ons, en alleen al daarom hopen we op een vol huis in Utrecht. Of de ploeg van Jan Poels en Ray Laatst (jazeker, he’s back!) dat feest luister bij kan zetten met een stunt is de vraag. Loon Lions heeft naast een overdaad aan kwaliteit ook te maken met behoorlijk wat blessures, waardoor het zomaar een hele interessante wedstrijd zou kunnen worden. Uiteindelijk moet de kwaliteit van Lions wel de doorslag geven, maar sta niet gek te kijken als de einduitslag twee ploegen laat zien die binnen de tien punten van elkaar blijven.

CTO – Grasshoppers
Zowel CTO als Grasshoppers speelden bijna de hele voorbereiding buiten onze landsgrenzen, en veel is er dan ook niet te zeggen over deze ontmoeting. Ja, CTO kwam ongeslagen terug uit Canada waar speelsters als Emese Hof, Ester Fokke en Janiek van Veen lieten zien dat ze klaar zijn om het team te gaan dragen.
Bij Grasshoppers keerde Janine Guijt terug, en staat ook met Rick Driessen een oude bekende als coach aan het roer. Hij nam in de zomer de plek over van Ivo Boom en bracht naast Janine Guijt ook Iris Govers ineens binnen in Katwijk, en dat is voor vele eredivisievolgers een nog onbeschreven blad.
De doelstelling ligt in ieder geval weer op fijn niveau: Final Four halen, en dat zal niet alleen voor het kersttoernooi gelden, maar zeker ook richting playoffs. Het zal druk worden in de playoffs!
We vermoeden dat de thuisploeg aan het langste eind zal trekken, maar aan Grasshoppers de schone taak om ons ongelijk te bewijzen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.