CP3 by Basketball Totaal

Dutch Diva’s tegen elkaar in ‘t strijdperk

In één wedstrijd kwamen we afgelopen weekend in Duitsland twee Dutch Diva’s tegen. Fieke Ligthart van de Chemcats tegen Sharon Beld van evo NB Oberhausen.

De Chemcats gaat het dit seizoen redelijk voor de wind, en Oberhausen zit in een zware hoek. Dat was ook redelijk terug te zien in de wedstrijd. Hoewel Oberhausen aan het eind van het eerste kwart de leiding had (17-18) kwam er in het tweede kwart al wat tekening in de strijd. Chemnitz nam een kleine voorsprong, had die bij rust nog (35-32) en bouwde die na rust verder uit.

Dat verschil kwam in het laatste kwart tot stand, want Oberhausen kwam in het derde kwart zelfs een klein beetje terug, maar bleek daarmee wel het laatste beetje benzine uit de tank geperst te hebben. Met 23-11 ging het laatste kwart en de overwinning in de wedstrijd naar de thuisploeg.

Fieke Ligthart was achter Candace Williams (17 punten 8 rebounds) de tweede topscorer van de ploeg met 15 punten en 9 rebounds voor de winnaars. Aan de kant van Oberhausen was Sharon Beld goed voor 6 punten en 3 steals. Fieke speelde 24 minuten, Sharon 26.

foto: Thomas Brüning
Bron: Hoopsjunk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.