CP3 by Basketball Totaal

Dutch Diva’s: Eindelijk overwinning voor Sharon Beld

Dat uitgerekend Oberhausen het zou zijn wat Saarlouis ging stoppen in de reeks overwinningen hadden niet veel insiders verwacht. Toch stapte afgelopen weekend Sharon Beld met haar team van het veld af met eindelijk twee punten in de pocket.

De wedstrijd in Saarlouis was niet de allerbeste die er in de geschiedenis gespeeld is, maar de spanning vergoedde veel. Beide teams kennen de nodige Nederlandse historie, waarbij voor Saarlouiscoach René Spandauw naar verluidt een standbeeld voor de Sporthal in aanbouw is. Hij voerde zijn ploeg immers naar de Europese top , enkele landstitels en vorig jaar ook een promotie terug naar de Bundesliga nadat een pechseizoen ook degradatie betekend had.

Net nu de ploeg weer wat van de Magische onoverwinnelijkheid van vorig seizoen leek terug te krijgen, liepen de Saarlanders tegen een zeperd op. Met de rust was al duidelijk dat het een hele klus zou zijn om Oberhausen pootje te lichten want de ploeg van de gasten had bij rust een 18-32 voorsprong te pakken. Na de rust werd het wel iets spannender, want de thuisploeg zette aan en dichtte het gat naar 36-42. Spanning dus in het laatste kwart. Oberhausen hield echter het hoofd koel en kon zo een verdiende zege pakken.

Jamailah Adams scoorde 8 punten met 4 rebounds en een assist in 33 minuten voor de thuisploeg. Sharon Beld had er 7 met 6 rebounds en 4 assists in 29 minuten voor Oberhausen. Topscorer voor Oberhausen was Valerie Nainima met 18 punten 7 rebounds en 3 assists.

foto: Thomas Brüning

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.