CP3 by Basketball Totaal

Dutch Diva’s Duitsland

In Duitsland deden de Dochters van Willem-Alexander weer goed mee in de verschillende ontmoetingen die hun clubs speelden. Een rondje langs de velden.

Saarlouis met Rene Spandauw en Jamailah Adams kwam met de punten terug uit Bamberg waar de locale DJK met 67-75 teruggewezen werd. Een sterke tweede helft was de basis waar het succes voor de Saarlanders op dreef, met eens te meer een sterke rol voor de jonge Levke Brodersen (1994) die met 17 punten 5 rebounds tweede scorer was van haar team. Jamailah Adams scoorde 5 punten in 32 minuten en pakte ook 2 steals en 2 rebounds. Topscorer was Kaya Tetschlag met 24 punten en 16 rebounds.

Oberhausen had lang uitzicht op een mooie prestatie tegen Freiburg. Bij rust stond de ploeg van Sharon Beld met vier puntjes in de plus er prima voor , maar een 22-12 derde kwart in het nadeel van de Oberhausener equipe deed ze de das om. Sharon tekende voor 12 punten 4 rebounds in net geen 30 minuten en was samen met Lea Mersch (12 punten 11 rebounds) de tweede scorer van de ploeg achter Birthe Thimm die voor 13 punten tekende. Men hoopt in Oberhausen op de spoedige terugkeer van Sarah Zierhut Austmann. Voorlopig staat men op een 10e plek, en hopen de fans op een revival die die van vorig seizoen zal doen verbleken.

De Chemnits Chemcats verloren bij Rhein Main Baskets, en dat deed een beetje pijn. Ex-Lion Amanda Davidson had haar dag niet met 5 punten en slechts 1 assists en ook Fieke Ligthart had haar geluk in Chemnitz achter gelaten. De Nederlandse international tekende voor 6 punten en 7 rebounds maar kwam door foultrouble nog geen 20 minuten op het veld.  Topscorer was international Tina Menz die 16 punten scoorde, terwijl ex-Saarlouis topscorer Candace Williams voor 9 punten en 19 rebounds tekende.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.