CP3 by Basketball Totaal

Dutch Diva’s Duitsland: Sharon en Fieke naar winst

In Duitsland was er weer een volledig programma, en dus redelijk wat Oranje actie op de velden her en der.

Rene Spandauw en Jamailah Adams bonden de strijd aan met Wasserburg, en dat is zoals de kenners zullen weten een internationale topploeg. Er is geld in Wasserburg en er zijn geweldige speelsters zoals Duits international Stina Barnert of de Finse Tiina Sten. Het sterrenensemble nam gelijk afstand in Saarlouis, en bij rust was het 21-36 voor de titelverdediger, die vorig jaar nog strandde in de beker. Tegenstander toen: het een divisie lager spelende Saarlouis.
Na rust is de wedstrijd meer in evenwicht, maar kan Saarlouis niet dichterbij komen. Eindstand 55-72
Jamailah Adams scoorde 11 punten me 5 rebounds en 4 steals in 35 minuten voor de thuisploeg.

Oberhausen daarentegen pakte de overwinning tegen Brose Bamberg. Een wedstrijd die niet geweldig goed was, maar wel strijd te zien gaf. Valerie Nainima tekende voor 23 punten 12 rebounds 4 assists en 2 steals voor de winnaars, die Sharon Beld 11 punten zagen scoren. In de 27 minuten die de forward maakte tekende ze ook nog voor 2 rebounds 2 assists en 2 steals

De Chemnitz Chemcats tenslotte wonnen met 80-66 van Freiburg. Fieke Ligthart pakte 10 rebounds in 24 minuten maar kwam tot slechts 1 punt. Ex-Probuild Lion Amanda Davidson had 11 punten, ex-Saarlouis yank Candace Williams had 24 punten. International Tina Menz had er 21.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.