CP3 by Basketball Totaal

Dutch Angels VU18 winnen openingsduel

De Dutch Angels VU18 zijn het Europees kampioenschap in het Kroatische Vinkovci goed begonnen. De openingswedstrijd tegen Wit-Rusland werd gewonnen met 59-71. De overwinning kwam pas echt tot stand in de laatste vijf minuten. Vanaf 56-60 werd toen met een score van 3-11 uiteindelijk de eindstand bereikt..

Coach Remy de Wit was na afloop tevreden met de overwinning, maar niet met het vertoonde spel. “Wit-Rusland was de enige ploeg waarvan we helemaal niets wisten voor aanvang van het toernooi. Dan moet je in het begin zoeken naar de juiste speelwijze. Maar het was aan onze kant erg onrustig. We namen niet de juiste schoten, hoewel we vaak open stonden. We schieten dertig driepunters. Daarvan waren er 25 open, maar we schieten natuurlijk een verschikkelijk percentage (6 op 30 voor 20 procent, red.)”

Het zat Nederland in het eerste kwart niet mee, want beide startende post-speelsters (Britt Zappij en Emese Hof) liepen daarin twee persoonlijke fouten op. De Wit: “Dan moet je dus al vroeg naar de bank. Laat ik voorop stellen, dat die meiden het prima hebben gedaan, maar zo vroeg moeten wisselen zorgt toch voor wat onrust.”

Mede daardoor bleef de spanning in de wedstrijd. Er was nauwelijks verschil tussen de twee ploegen. Dat kwam er pas in het vierde kwart, in de laatste vijf minuten. De Wit: “Dan pakken we twee, drie keer een steal, gaan zij in de time-out en pakken we direct daarna wéér een steal. Toen liepen we weg en dat gat was genoeg.”

Vrijdag en zaterdag wachten twee tegenstanders van een hoger niveau dan Wit-Rusland. Eerst Turkije en dan Tsjechië. Remy de Wit: “Dat zijn heel andere ploegen. Daar weten we ook veel meer van en bovendien hebben we ze tegen elkaar zien spelen. Ik heb al met de staf besproken hoe we gaan spelen. We zullen tegen die teams goed moeten zijn. Vooral Turkije (dat met 71-60 won, red.) is een erg goeie ploeg.”

Topscoorsters Nederland: Janine Guijt 16, Isabella Slim 14 (7 reb), Emese Hof 11 (9 reb), Janis Ndiba 11 en Laura Cornelius 8 ast.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.