CP3 by Basketball Totaal

Dutch Angels VU18 sluiten voorbereiding af met zege

De Dutch Angels VU18 zijn klaar voor het EK, dat komende donderdag (15 augustus) voor hun begint met een wedstrijd tegen Wit-Rusland. Oranje won vandaag in de laatste wedstrijd van het vierlandentoernooi in het Italiaanse Caorle met 58-46 van Griekenland. Bij rust leidde Nederland al met 32-16.

“We hebben heel gecontroleerd gespeeld”, zag bondscoach Remy de Wit. “Het was een trage wedstrijd, waardoor we aanvallend veel hebben kunnen oefenen. En in verdedigend opzicht hebben we een en ander kunnen doen aan de rotaties. Griekenland is geen Spanje of Italië, we konden een aantal meiden rust geven en andere combinaties in het veld uitproberen. Kijken wat wel en niet werkt. Ten opzichte van de eerste twee duels hebben ze vandaag een hele andere mindset laten zien, eentje die je nodig hebt als je aan een EK gaat beginnen. Dat was goed om te zien, dat is een bepaalde professionaliteit die ze dan wel kunnen brengen.”

Liever had De Wit gezien dat de Dutch Angels VU16 zich in de A-divisie zou hebben gehandhaafd. “Ik had liever zelf verloren en dat zij er dan in waren gebleven. Ik was er niet bij, het is lastig om dan een oordeel te geven, maar uiteindelijk krijg je toch vaak wast je verdient. Of het een grote stap terug is? Het is kloterig dat ze terug zijn gegaan naar de B-divisie. Maar ja, dit moest misschien ook wel een keer gebeuren. Je kunt je niet elk jaar maar weer blijven stijgen. We wisten dat het over de hele lijn bij de Dutch Angels een zware zomer zou worden, dat blijkt nu. Maar goed, wij hebben nog een kans om er een mooi slot aan te breien en daar gaan we alles aan doen.”

 

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.