CP3 by Basketball Totaal

Dutch Angels VU18 nu al zeker van kwartfinales

NBB – De Dutch Angels VU18 hebben zich bij het Europees kampioenschap in Kroatië vrijwel zeker geplaatst voor de kwartfinales. Om bij de laatste acht te komen moest er in elk geval één wedstrijd in de tweede ronde worden gewonnen. Dat gebeurde direct op de eerste speeldag. Dan heb je dat alvast maar gehad tenslotte… Tegen gastland Kroatië werd het 34-59.

Oranje speelt in de tweede ronde nog tegen twee sterke ploegen: Rusland en Spanje. De ploeg van Remy de Wit kan eigenlijk niet meer worden ingehaald door de andere drie teams in de poule. Mocht één van die teams toch nog op gelijke hoogte komen qua punten, dan is er in elk geval een positief onderling resultaat, want Oranje nam tenslotte de overwinningen op Turkije en Tsjechië mee naar deze ronde.

“Trots”, was de samenvattende conclusie van coach Remy de Wit na de vierde overwinning op rij. Natuurlijk weet hij dat de ploeg er nog niet is, maar  dat het lekker gaat is een understatement.

“We hebben er tevoren op gehamerd, dat dit dé kwartfinalewedstrijd was. Deze winnen betekende laatste acht. De wedstrijd was in feite belangrijker dan die nog komen tegen Rusland en Spanje. We kunnen nu wat rust pakken, hoewel de ploeg dat eigenlijk niet wil. We zitten in een enorm goede flow en we zullen er alles aan doen om daarin te blijven.”

Het begin van de Dutch Angels was meteen goed en gaf vertrouwen. Vijf punten van Britt Zappeij zorgen voor een snelle 0-5, waarop de ‘thuisploeg’ direct in de achtervolging werd gedwongen. Dat leverde de Kroaten onvoldoende op, hoewel Nederland qua scores bepaald niet aan de bel trok. Na twintig minuten stond er in feite een ‘kwartstand’ op het scorebord: 13-19.

De Wit: “Het was toch een zware wedstrijd. Verdedigend hadden we het goed onder controle, aanvallend was het wat minder. Ik heb in de rust gezegd dat we zelf onze grootste tegenstander waren. Natuurlijk maakte het geschreeuw van tweehonderd Kroaten op de tribune indruk. Het is een heel fanatieke aanhang.”

Nederland beheerste de wedstrijd en dat werd direct na de rust nog duidelijker, toen Laura Cornelius, Isabella Slim, Britt Zappeij en Jantine Guijt met een 8-0 run in feite de wedstrijd beslisten. Dat was helemaal het geval aan het einde van het derde kwart, toen er een voorsprong van 18 punten op het wedstrijdformulier stond: 24-42.

De Wit: “Toen was de wedstrijd in feite gespeeld. De coach van Kroatië ging in de derde minuut van het vierde kwart al naar zijn bank. Ik heb ietsje langer gewacht.”

De Dutch Angels speelden in het vierde kwart de wedstrijd rustig uit en konden zich in gedachten alvast gaan voorbereidenop de ongetwijfeld zware wedstrijd van dinsdagavond tegen Rusland, de nummer twee van de titelstrijd in 2012. Coach Remy de Wit kon in de slotfase met een gerust hart zijn starters naar de kant halen, zodat ook ‘de bank’ nog wat minuten kon maken.

De Wit: “Ik vond vandaag heel veel meiden heel goed, maar ik wil toch even Britt Zappeij, mijn aanvoerdster, noemen. Ze werkt altijd hard, maar komt niet altijd hoog in de statistieken. Nu wel…”

Vooralsnog loopt de ‘missie’ van de meiden van De Wit gesmeerd. Vier gespeeld, vier gewonnen. Daarmee is Nederland de te kloppen ploeg, die voor niemand bang is, dus ook niet voor de Russinnen…

Topscorers Nederland: Jantine Guijt 15, Britt Zappeij 14 (9 reb) en Emese Hof 12 (10 reb), Isabella Slim 11 reb.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.