CP3 by Basketball Totaal

Dutch Angels 3×3 in voorbereiding op WK VU18

NBB – De Dutch Angels 3×3 zijn begonnen met de voorbereiding op het wereldkampioenschap voor U18-teams dat van 27 t/m 29 september wordt gehouden in Jakarta (Indonesië). Om ook de olympische ambitie van FIBA te benadrukken is de internationale wedstrijdkalender voor de komende jaren volop in ontwikkeling. Zo wordt in 2014 de Youth Olympic Games gehouden met dit nieuw basketballonderdeel en staat voor 2015 tijdens de European Games ook 3×3 op het programma.

De vorige maand benoemde 3×3 bondscoach Erik Braal is begonnen met een groep van vijftien speelsters, die inmiddels is teruggebracht tot negen. Die negen zijn: Cassidy Cheuk-Alam, Marit Siersema, Michelle de Graaf, Sabine Hermans, Veerle van Baalen, Vivienne Buunen, Dzifa Quist, Moira van Leeuwen en Shari Jeffrey. De meeste van deze speelsters hebben meegedaan aan de halve finale en een finale van een Streetball Masters-voorronde. De overigen doen in het weekend van 24 augustus mee aan een groot 3×3 toernooi om aan de vereiste twee deelnames te komen. Uiteindelijk bestaat de definitieve selectie voor het WK uit vier speelsters

Het enthousiasme van alle betrokkenen is groot. Erik Braal wordt geholpen door Frank Vermeulen, Hakim Salem en Jesse Korf. Allevier krijgen zij geen vergoeding voor hun inzet. Manual Fysion heeft fysiotherapeut Saskia Volders beschikbaar gesteld voor dit 3×3 project, PEAK Sport Benelux ondersteunt door voor het team en de staf kleding beschikbaar te stellen en de gemeente Amsterdam zorgt voor zaalruimte om te kunnen trainen. Daarnaast wordt het project ondersteunt door het Olympic Solidarity Fund van IOC.

Tussen nu en de start van het WK traint de voorlopige selectie minimaal vier momenten per week in (voornamelijk) de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus doen de Dutch Angels 3×3 met twee teams van vier mee aan 3×3 eurotour Kopenhagen in Denemarken. Er is contact met de organisatie van de European University Games in Rotterdam om hier in de voorronde als sparringpartner van de officiële deelnemers te fungeren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.