CP3 by Basketball Totaal

Dunken op Het Plein: Reebok Blacktop series in Den Haag, 1993

iBasketball koestert de geschiedenis van de sport. Hier is het vijfde en laatste juweeltje uit het videoarchief. Unieke beelden van een enorm streetball evenement in Den Haag in 1993. De Reebok Blacktop Series namen bezit van Het Plein, pal voor de Tweede Kamer.

In de jaren ’90, toen ene M. Jeffrey Jordan goddelijk goed basketball liet zien, het Dream Team de wereld in vuur en vlam zette, en iedereen de NBA via kabel-tv kon volgen, mocht je nog gewoon “pleintjesbasketball” zeggen. De toernooien schoten als paddestoelen uit de grond, en grote sponsors zoals Reebok (met Shaq!) en de NBA zelf pompten serieuze bedragen in het internationale 3-tegen-3.

Die vibe, gecombineerd met de tomeloze inspanningen van basketballorganizers zoals Aart Dekker, die honderden vrijwilligers wist te mobiliseren, zorgde voor spectaculaire basketballevenementen in Nederland.
Deze unieke video uit 1993, tijdens het toernooi op Het Plein in hartje Den Haag, is daar een voorbeeld bij uitstek van. De precieze datum was 12 juni 1993.
We zien beelden van een heuse Legends game, en de jeugd speelt om uiteindelijk kans te maken op de Europese finale in Milaan.

Met dank aan Aart Dekker voor de beelden.
Productie: Elza van Swieten, geassisteerd door Christine Hordijk.

… don’t sweat the technique …

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.