CP3 by Basketball Totaal

Duitsland U20 blijft ongeslagen op EK in B divisie

Duitsland U20 is samen met Lithouwen en Hongarije bezig om de strijd in de divisie B te beslissen. De drie ploegen zijn duidelijk een stukje sterker dan Bosnie Herzegovina, Portugal en Bulgarije, waarmee de promotieplekken verdeeld lijken.

Duitsland speelt met een imponerende ploeg die in ieder geval een basis heeft die op A niveau ook prima mee zou kunnen. Levke Brodersen (Saarlouis Royals) is de floorleader van het team dat verder onder andere ex-Oberhausen center Marie Gülich en forward Noemie Rouault mee heeft. Rouault is als ex-MVP van het U16 EK de topscorer van Duitsland met 12.2 punten en 10.6 rebounds per wedstrijd.

Daarmee is ze niet de sterkste in de competitie. Dat is namelijk de center van Bosnie Herzegovina Marica Gajic die na vijf wedstrijden gemiddeld met 18.4 punten en 14 rebounds thuiskomt. Voorwaar geen kattendrek!

Vandaag zal Duitsland om 13.45 spelen tegen een sterk ogen Lithouwen. Een zware opgave voor beide teams, zeker omdat Hongarije een ‘makkie’ zal hebben tegen Israel. Aan het eind van de dag zal er veel meer duidelijk zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.