CP3 by Basketball Totaal

Duinker en bank bepalen kracht ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft een reguliere 80-73 zege geboekt op Rotterdam Basketball College. De landskampioen kwam in het begin van de wedstrijd op een achterstand van vier punten, maar bouwde gedurende de bijna volle veertig minuten aan een gestage voorsprong. Maximaal liep Leiden 14 punten weg bij Rotterdam. Bij de eindafrekening was daar nog de helft van over.

De eerste seizoenprijzen kunnen overigens al worden ingegraveerd. La’Shard Anderson onderstreepte zijn leidende positie in het klassement van de topscorers met 26 punten. De Rotterdamse rasschutter kreeg vooral steun van Cameron Echols die niet alleen met 18 punten op het sheet verscheen, maar die ook nog 10 rebounds van de borden plukte.

Bij Leiden was wederom Josh Duinker de Grote Meneer. Duinker – schijf hem in ieder geval maar vast op voor het All Star Team – was met 27 punten en 14 rebounds zeer dominant aanwezig. De center die afgelopen zomer ineens in het Nederlands Team van bondscoach en ZZ-coach Toon van Helfteren opdook, is een grote verrijking voor de Nederlandse competitie. Duinker was er persoonlijk voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor dat het verschil in punten onder de borden met 40 tegen 26 royaal in Leids voordeel uitpakte.

Een andere doorslaggevende factor was de Leidse bank. Die produceerde 29 punten. De reserves van Rotterdam Basketball College konden daar slechts 6 punten tegenover zetten.

 

ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN – ROTTERDAM BASKETBALL COLLEGE  80-73  (20-13, 39-29, 49-45)

20131214 leid_rdam 3068 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.