CP3 by Basketball Totaal

Dubbelslag heren Wyba

Het weekend begon voor de basketballers van Wyba op vrijdagavond thuis met de inhaalwedstrijd tegen Kimbria uit Maastricht en op zondag thuis tegen Lokomotief uit Rijswijk.

Kimbria staat op de laatste plaats en Lokomotief staat bovenaan in de eerste divisie dus de eerste wedstrijd moest in het teken staan van een snelle voorsprong en daarna lekker basketballen en met een goed gevoel de tweede wedstrijd beginnen. De start van de wedstrijd was volgens planning en binnen 4 minuten stond Wyba 14-2 voor maar vervolgens gingen de gasten in een zone verdediging staan waar Wyba met moeite doorkwam en hadden de gasten moeite met het scoren van vrij worpen waardoor Wyba met een 41-21 voorsprong de rust inging. Dat Kimbria nog geloofde in een stunt of in ieder geval een goed resultaat neer wilden zetten werd in de eerste drie aanvallen duidelijk waar Wyba niet wist te scoren en Kimbria 3 3-punters kon scoren en de voorsprong van Wyba wist te verkleinen. Leon Janssen, Mingus Siahaya en Michel van Heeswijk wisten van afstand wat terug te doen waardoor de voorsprong in het voordeel van Wyba bleef staan maar aanvallend had Wyba veel moeite tegen de stugge verdediging en bleef Kimbria vrij basketballen waardoor het 60-45 stond aan het eind van het derde kwart. In het vierde kwart bleef Kimbria bij en dankzij scores van Olaf Janssen kon Wyba de eerste punten van het weekend bijschrijven. Eindstand 78-69.

Olaf Janssen 21 punten en 15 rebounds, Mingus Siahaya 13 punten en Jeffrey van Huenen 12 rebounds.

Na de moeizame overwinning tegen Kimbria op vrijdag kwam zondag de koploper Lokomotief op bezoek en nu waren alle spelers van Wyba scherp en wakker. In het begin werd duidelijk dat in de verdediging de wedstrijd kon worden gewonnen aangezien Lokomotief weinig lengte had maar veel goede schutters met een sterke drive naar de ring. Het lengteoverwicht van Wyba werd in het eerste kwart veelvuldig gezocht maar Lokomotief wist waar hun beperking lag en gingen de centers met meerdere mensen verdedigen en vulden de bucket goed waardoor het eerste kwart  eindigde in 10-10.

Door de sterke verdediging wist Lokomotief weinig te scoren waardoor ze geen press konden spelen en dat is toch wel een belangrijk wapen van de gasten uit Rijswijk. In het tweede kwart bleef Wyba de druk inside houden met Olaf Janssen, Jeffrey van Huenen en Corstiaan kan en daardoor konden Randall Williams en Leon Janssen met afstandsschoten de voorsprong uitbouwen tot een ruststand van 34-29. In het begin van het derde kwart bleef Wyba de wedstrijd controleren en konden Niels Spanjaards en Mingus Siahaya de press van Lokomotief redelijk makkelijk oplossen en halverwege het derde kwart stond Wyba op een 31-25 voorsprong en begon het bij Lokomotief   aanvallend te draaien.
Hierdoor konden de gasten steeds vaker een press neerzetten en leed Wyba meerdere malen onnodig balverlies en kwamen de gasten op een 31-38 voorsprong.
In de laatste 2 minuten van het derde kwart kwam Wyba echter terug door een steal met score van Jeffrey en in de laatste seconde kon Michel van Heeswijk nog een hele snelle fast-break verzilveren waardoor Wyba met een achterstand van 2 punten het laatste kwart inging. Beide teams deden niets voor elkaar onder en 2 minuten voor het einde stond het 46-48 voor de gasten.
Een driepunter van Olaf Janssen zorgde voor de voorsprong en door een geweldige team-defense kon Wyba de tegenstander van het scoren afhouden. In de laatste fase van de wedstrijd mochten Jeffrey en Randall door fouten van de tegenstander vrije worpen nemen en maakten ze er slechts 2 waardoor de stand 51-48 was en had Lokomotief nog een aanval maar ook nu stond de verdediging perfect en kam er geen goed schot waardoor Wyba voor een stunt in de eerste divisie zorgde door van de koploper te winnen.

Olaf Janssen 17 punten en 11 rebounds, Jeffrey van Huenen en Randall Williams 9 punten.

 

bron http://www.wyba.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.