CP3 by Basketball Totaal

Dubbele zege voor 3×3

fotoDe Orange Angels Janis Ndiba, Laura Westerik, Myrthe den Heeten en Asa Kantebeen zijn het FIBA 3×3 VU18 Wereldkampioenschap in Hongarije goed begonnen. De speelsters die deel uit maken van de Blizzards en alle vier afgelopen seizoen bij het CTO Amsterdam hebben gespeeld, wonnen op de eerste dag van het WK van België (16-12) en Tsjechië (15-14).

In het eerste duel tegen de Belgische leeftijdsgenoten hanteerde Nederland een snelle transitie en plaatsten de Angels veel druk op de bal, waardoor ze goede open schoten kregen. Het resultaat was een verdiende 16-12 zege op de zuiderburen.

Tegen de Tsjechische meiden verspeelde Nederland een voorsprong vvan vijf punten, waardoor er velengd moest worden bij 13-13. Daarin kwam Tsjechië als eerste voor. Asa Kantebeen zag twee tweepuntspogingen mis gaan en een een bal van Janis Ndiba draaide er net uit. Diezelfde Ndiba scoorde wel uit de aanvalsrebound14-14. Een steal stelde Laura Westerik vervolgens in staat een drive te maken. Op die actie maakte Tsjechië een fout, waarna Westerik op de vrije worplijn alsnog de zege voor de Angels binnen schoot.

Bondscoach Jeanine Tjin-A-Sioe was tevreden: “Het is knap van de meiden dat ze weten te presteren onder zo verschillende omstandigheden. Bij de wedstrijd tegen Belgie scheen de zon vol op het veld. En tegen  Tsjechië was de zon al onder en stond er veel wind.”

Morgen (vrijdag 5 juni) wachten Turkije (18.00 uur) en Indonesie (20.50 uur).

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.