CP3 by Basketball Totaal

Dubbele winst voor Batouwe vu16

teamfoto Batouwe vu16Batouwe Basketball heeft de thuiswedstrijd tegen Basketball Academy Zwolle gebruikt om haar nieuwe sponsor voor het Vrouwen U16 talententeam te presenteren aan het publiek. Zo zag een goed gevulde Sporthal de Bongerd het team schitteren in de nieuwe kleding met daarop het logo van supermarkt COOP. In de rust van de wedstrijd tekende voorzitter Michel Kathmann en secretaris Dian Berkelmans de contracten namens Batouwe Basketball met de 2 heren van de COOP in Bemmel.

Voor de wedstrijd werden de speelsters van beide teams voorgesteld aan het publiek en om 17:30 werd begonnen met de wedstrijd die op papier gelijkwaardig werd geschat. Voor Batouwe verschenen met Zina Beunk, Ellen Meeringa, Milou Wouters, Katoo Koenen en Anna van Eeden aan de cirkel voor de sprongbal. De eerste score kwam op naam van Brechte Norel van Basketball Academy Zwolle. De eerste periode was een gelijkwaardige periode met mooie, maar ook zeer slordige momenten van beide kanten. Het kwart eindigde in een kleine voorsprong voor de thuisploeg 16-12.
Batouwe zette het sterke spel van de laatste minuten van de eerste periode voort in het 2e kwart en bouwde de voorsprong uit tot 21-13. De meiden van Basketball Academy Zwolle besloten om verder te verdedigen in een 2-1-2 zone. Even werd de Bemmelse formatie afgeschrikt door de zone, maar na een tactische aanpassing tijdens de time-out maakte met name topscoorder Katoo Koenen de zoneverdediging onschadelijk. De wedstrijd werd onderbroken voor de grote pauze met een ruststand van 32-19.
Tijdens de derde periode had de ploeg van coach Thijs Sloot veel moeite met het afstoppen van Anouk Waanders, die in deze periode 16 punten liet noteren. Batouwe zag in deze periode BAZ terugkomen tot 5 punten bij een stand van 36-31. De ploeg bleef aanvallend redelijk goed bij de les, maar kon niet voorkomen dat de kwart winst ging naar de dames uit Overijssel 18-21.
De vierde en laatste periode werd begonnen met een 10 punt-voorsprong voor Batouwe Basketball, door het slordige spel aan beide kanten kwam deze voorsprong niet meer in gevaar en kon de wedstrijd worden afgesloten met een stand van 62-54. Batouwe Basketball staat door deze overwinning veiliger in de middenmoot van de U16 Eredivisie.
Batouwe Basketball 62 – 54 Basketball Academy Zwolle (16-12  |  16-7  |  18-21  |  12-14)
Scores:
Batouwe Basketball: Katoo Koenen 21, Carlin Scholten 12 en Milou Wouters 8
Basketball Academy Zwolle: Anouk Waanders 23, Susan van Reenen 7 en Brechte Norel 6

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.