CP3 by Basketball Totaal

Drie wedstrijden in de DBL

Er staan komend weekend weer drie wedstrijden op het programma in de DBL. En er zit een topper bij. Een heerlijk duel tussen ZZ Leiden en Donar, de nummer 1 en 2 van de huidige ranglijst.

ZZ Leiden – Donar

En het verschil op de ranglijst is slechts twee punten in het voordeel van ZZ Leiden. Kortom een toppertje in de 5meihal!

En wat zijn de verwachtingen? De eerste ontmoeting was de supercup en die werd keurig gewonnen door Donar met 78-67.

In de competitie zijn er twee ontmoetingen gespeeld en de eerste in Groningen werd keurig gewonnen door Casteels en zijn mannen met 70-72.

De revanche kwam er in Leiden, toen de landskampioen terugkwam van een achterstand en won met 72-81.

De vierde ontmoeting was de halve finale van de beker. Woensdag is wedstrijd 2, maar de eerste werd gewonnen door Leiden met 79-78.

De laatste ontmoeting van de reguliere competitie is trouwens op de laatste speeldag en dat kan nog een cruciaal duel worden. Laten we de supercup en de beker weghalen, dan staat het momenteel 1-1 en is Donar de voorloper in doelsaldo met +7.

Kortom beide teams zijn aan elkaar gewaagd en het zal dan ook een wedstrijd worden, die onder de tien punten verschil zal blijven. Voor Leiden is het zaak om het thuispubliek achter de ploeg te krijgen, want dat kan de doorslaggevende factor zijn. Thuisvoordeel in de play-offs is bijna een garantie voor een titel. Goed nieuws voor de kampioen is de terugkeer van Ross Bekkering. De oud Leiden speler trainde al weer een paar weken mee na een vervelende schouderblessure en is net op tijd klaar voor de twee krakers tegen Leiden.

Ook Cunningham keert terug na een schorsing uitgerekend tegen Leiden. Craig O. is nog een duel geschorst na zijn opstootje in Rotterdam.

Het zal ook een heerlijk duel zijn tussen twee topguards Jansen en Jeter. Jeter zal zijn ruim 16 punten per wedstrijd moeten scoren en Jansen zal zijn bijna 6 assists per wedstrijd weer moeten gooien. Tactisch is het ook interessant aangezien de laatste wedstrijd ook Kherrazi een tijdje op Jeter stond in de verdediging.

Kortom een wedstrijd met veel belangen en twee fantastische coaches…. eigenlijk een duel, die je niet mag missen. Voorspelling?? Close game, dubbeltje op zijn kant…

BS Weert – SPM Shoeters

Blijft Den Bosch slapen in Weert? Want 3 maart staan de twee teams weer tegenover elkaar… En voor Vorenhout zullen dit geen leuke wedstrijden zijn. SPM Shoeters is een fikse maat te groot voor Den Bosch, maar toch zal Weert moeten proberen een overwinning te stelen. Het zal ongetwijfeld niet lukken, maar om nog naar plek 6 te kijken, moeten er punten gehaald worden. Ook tegen Den Bosch.

Is er hoop? De eerste wedstrijd tussen Weert en Shoeters werd een duidelijke 56-88 overwinning voor Den Bosch.

In januari stonden er twee wedstrijden op het programma en deze werden eenvoudig gewonnen door Shoeters (95-57/86-45).

Eerst de competitiewedstrijd en dan 3 maart de bekerwedstrijd tussen de 2 teams.

Voorspelling?? Een puntje of 30 verschil voor DB…

BC Apollo – Landstede

De derde wedstrijd tussen de twee teams en de stand is 2-0 in het voordeel van Zwolle. Is er reden voor hoop voor de trotse club uit de hoofdstad? Eigenlijk niet, want de eerste twee ontmoetingen werd het 46-77 en 77-47.

Maar waar we het hadden over punten halen voor Weert, gaat hetzelfde verhaal op voor Apollo. Er zullen punten gehaald moeten worden om richting de play-offs te gaan en dan dus ook tegen Zwolle. Jaanus Livak heeft er met Fedosov weer een nieuwe speler bij, en hij zal zijn eerste minuten gaan maken zondag voor de thuisploeg.

Ondanks de eerste twee dikke overwinningen, blijft het Amsterdamse Apollo onvoorspelbaar. Het zal normaal gesproken geen probleem worden voor Landstede, maar toch is er iets wat borrelt… Voorspelling zonder emotie… Landstede met 15.

Veel plezier en succes iedereen!!

 

dbl logo (2)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.