CP3 by Basketball Totaal

Drie wedstrijden in DBL

Er zijn zaterdag slechts drie wedstrijden te bewonderen in de Eredivisie mannen. Maar het zijn wel drie heerlijke wedstrijden. Ook Weert gaat het seizoen eindelijk beginnen met een kleine reis richting Leeuwarden.

In Groningen staat op papier het mooiste affiche op het programma. Donar tegen Landstede Zwolle. Volgens Skelin is Zwolle een ploeg waar zijn team op zich moet gaan richten. Beide teams wonnen de eerste wedstrijd, dus een ploeg gaat de ongeslagen status inleveren.

Als Donar de vorm laat zien tegen Leiden en bij vlagen tegen Rotterdam, dan moet de wedstrijd gewonnen kunnen worden. Landstede is wel een geduchte tegenstander in Groningen, dus het zal een klein verschil zijn aan het einde van de rit. Donar met 3 puntjes verschil.

In Den Helder komt ZZ Leiden op bezoek. Beide teams draaien nog niet geweldig, ondanks de dikke overwinning van ZZ Leiden tegen een (matig) Aris Leeuwarden. Twee kwarten werd er leuk aanvallend basketball gespeeld, maar toen was de conditie op bij de Friezen. In Den Helder zal dat waarschijnlijk anders zijn. Als Den Helder het tempo kan gaan controleren en er een half court game van kan maken, dan heeft het een kans. Normaal gesproken is ZZ Leiden een punt of 3, 4 te sterk per periode. Een overwinning van rond de tien punten voor ZZ Leiden.

Aris krijgt Weert op bezoek en dat kan wel eens een hele leuke wedstrijd gaat worden. Vorig seizoen zaten er krankzinninge slotfases in deze wedstrijden en was het voor het publiek nagelbijten en genieten. Een nieuw Kalverdijkje morgen met een nieuwe vloer. De gele vloer is niet meer in Leeuwarden, maar wel een prachtige accommodatie, die de club enorm toekomt. Het is een van de gezelligste hallen om in te spelen of te coachen, dus het zal morgen een leuke pot worden.

Aris probeert uptempo te spelen, maar in Leiden hield de ploeg dat niet vol. Als Tom Simpson niet teveel naar de bank hoeft te gaan uit nood, dan zal Aris deze wedstrijd winnen van Weert. Het verschil tussen de eerste vijf en de bank is (zonder de Paula) te groot nog. In de paar minuten dat in de derde periode Aris even moest doorwisselen, werd het gat definitief geslagen.  Weert heeft met de kersverse vader Niels Vorenhout een leuk ploegje staan, maar of het genoeg kwaliteit heeft valt te bezien. Sjors Besseling zien we helaas niet meer terug in de Weertse ploeg. De forward is gestopt met prof. basketball.

Aris wint met een punt of 5.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.