CP3 by Basketball Totaal

Drie teams Europees in actie

Nadat vorige week SPM Shoeters en Zorg en Zekerheid al in actie kwamen in de EuroChallenge, spelen vandaag alle drie de Nederlandse ploegen. GasTerra debuteert met een uitwedstrijd. Je kunt gerust stellen dat het Nederlandse topbasketball vandaag Europees gezien met de billen bloot gaat. Alle drie de deelnemers aan de EuroChallenge wacht een pittige klus. Twee van de drie spelen bovendien een uitwedstrijd.

GasTerra begint in het Belgische Aalst aan de reeks van zes wedstrijden. Okapi Aalster is geen onbekende tegenstander van Nederlandse ploegen, want regelmatig vervoegen zich in het pre-season teams in de hal aan de Albrechtstraat. Als de vorm er is maakt GasTerra een goede kans. In de groep zal het Italiaanse Reggio Emilia er met kop en schouders bovenuit steken, maar de ploeg van Ivika Skelin, de Belgen en het Finse Teho Sport als vierde ploeg zullen wellicht een open strijd voeren om de tweede plek, die de weg vrij maakt voor de tweede ronde.

SPM Shoeters deed op de openingsdag goede zaken met een overwinning in de Maaspoort op de Esten van Rakvere Tarvas. Wil je verder komen, dan is meestal het rekensommetje dat je de thuiswedstrijden moet winnen. Als je er dan eentje ‘on the road’ kunt meepikken, kom je een heel eind. Shoeters speelt thuis en dus… Maar zó gemakkelijk is dat niet. Antwerp Giants is een uitstekende ploeg en bewees dat vorige week door in Dijon te winnen van Sasp JDA. De Belgen hebben dus hun noodzakelijke uitzege al binnen en als er door ex-Den Boschspeler Frank Turner en zijn mannen ook in De Maaspoort zou worden gewonnen, dan ligt de weg open. Voor SPM is er maar één weg: winnen.

Zorg en Zekerheid Leiden liet zich vorige week te kijk zetten door Bakken Bears, een uiterst pover ploegje uit Denemarken en dat zegt wellicht meer over de Leidse ploeg, dan over de verhoudingen in de groep. De mannen van Toon van Helfteren spelen vandaag in Cholet en dat zal bepaald geen eenvoudige klus worden. Het is de eerste van drie uitduels op rij in het wat vreemde schema, dat door de FIBA is opgesteld. Wil Leiden de tweede ronde halen, iets waarop de clubleiding overigens financieel niet zit te wachten…, dan zullen er misschien nu wel twee keer uit gewonnen moeten worden. Dat lijkt in Frankrijk niet te gaan gebeuren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.