CP3 by Basketball Totaal

Dresden eindstation voor Thomas Roijakkers’ Recklinghausen

Over en uit… Het tweede seizoen voor City Basket Recklinghausen in de Pro-B League kreeg dinsdagavond aan de Elbe een voorlopig eindeDe tweede ronde in de play-offs is het eindstation geworden voor het team van coach Thomas Roijakkers. Citybasket Recklinghausen verloor dinsdagavond de derde en beslissende wedstrijd tegen de Dresden Titans met 83-72 (41-32).

Na de gala-voorstelling (96-74) van afgelopen zaterdag in de eigen hal was het spel van Recklinghausen in de Saskische metropool  een stuk minder. Kort na de 83-72 nederlaag in de beslissende play-off wedstrijd werd er nog snel wat Nudelsalat met Bockwurst gegeten op de parkeerplaats van de Margon-Arena, waarna de coaches en de spelers in de auto’s stapten en langzaam verdwenen in de donkere, koele nacht van Saksen, voor de zes uur durende terugreis.

“We misten de flow”

“We wisten dat Dresden vertragend zou spel,” vertelde coach Thomas Roijakkers. “Maar we zijn er niet in geslaagd het tempo van de wedstrijd te bepalen. De fasen waarin we het tempo wel bepaalden, waren te weinig om te winnen. We misten de flow om meer dan drie of vier minuten goed te spelen.” 

“Vandaag kwamen we te kort om Dresden pootje te lichten, dat had in de eerste wedstrijd moeten gebeuren. Toen waren er mogelijkheden. Mijn team heeft gevochten tot het einde. Dat heb ik hoog zitten.”

Toekomst?

Aankomende zaterdag vindt er een officieel afscheid van het seizoen plaats in Recklinghausen. Door de club zal de balans worden opgemaakt. De spelers en de coach zullen allemaal uitwaaieren.

Hoe stelt coach Thomas Roijakkers zijn toekomst voor? Ligt zijn toekomst bij Citybasket Recklinghausen? Geen idee,” aldus Thomas Roijakkers. We hebben nog niets besproken.

Thomas Roijakkers, die wordt beschouwd als een uitstekende analist, zal zijn eigen conclusies trekken. Wat Citybasket Recklinghausen natuurlijk ook zal doen…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.