CP3 by Basketball Totaal

Dramatische beslissing FIBA treft vooral spelers en staf Oranje

Had Toon van Helfteren Oranje goed op de rit, besluit de FIBA de twee winstpartijen tegen Estland (74-71 in Den Bosch) en Portugal (59-57 in Sines) om te zetten in twee 0-20 nederlagen. Bovendien krijgt de zwaar armlastige NBB voor het tweede vergrijp een boete van 5.000 euro opgelegd.

Eén man – die bovendien weigert kennis te nemen van de talrijke vestrekte stukken waarmee het ongelijk van de FIBA kan worden aangetoond – adviseert secretaris-genraal Novak van FIBA Europe tot deze desastreuze beslissing. NBB en FEB geven aan “zeer sterk” te overwegen hoger beroep aan te tekenen.

De kwestie draait om Sean Cunningham en Mohamed Kherrazi die volgens de NBB door de FIBA abusievelijk beiden zijn aangemerkt als genaturaliseerde spelers. Van Cunningham is voldoende bewijsmateriaal om aan te tonen dat hij als Nederland van geboorte moet worden beschouwd.

Feest in Estland dat de vrijdagavond laat voor de uitwedstrijd van Oranje in Tallinn bij de FIBA een verzoek had ingediend de spelersopgave van Oranje tegen het licht te houden. Wanneer de situatie blijft zoals hij is, dan doet het duel Nederland – Portugal van vrijdag in Leiden niet meer ter zake. Estland heeft zich nu gekwalificeerd, Portugal is definitief tweede en Nederland derde en laatste.

Een bijzonder hard gelach voor Toon van Helfteren, Sam Jones, Henk Kerssens, Karl Dorrepaal, Cees Damen en de spelers. Juist nu op het veld alle aanleiding werd gegeven de stemming rond Oranje te doen omslaan, zet de FIBA Nederland een onverteerbare hak.

 

Bron: Jacob Bergsma

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.