CP3 by Basketball Totaal

Dozy u20 ontdoet zich van Rent a Professional

Het lijkt alsof de u20 ploeg van Lekdetec, spelend onder de naam Rent a Professional , de kopgroep heeft moeten laten gaan in de strijd om de Final4. Dozy den Helder  u20 was in Bemmel met 57-71 te sterk na een boeiende en bij vlagen goede wedstrijd.

De beide ploegen hielden elkaar in de aanvangsfase redelijk in evenwicht. Marleen Peek toonde haar belofte onder de borden voor de thuisploeg en Elske Heerschop liet zien een knappe ontwikkeling doorgemaakt te hebben dit seizoen en was moeilijk af te stoppen door de Bemmelse verdediging. Sloeg ze niet toe via een drive of driepunter dan creeerde ze wel goede kansen voor met name Lisa Schoen. Nadat Dozy op een drietje van Heerschop met 10-12 voor kwam, was het slotaccoord voor Bemmel: Megan Beunk scoorde uit de pressbreaker en Charlotte van Kleef liet een drietje los voor de 15-12.

Het tweede bedrijf opent de thuisploeg beter dan de lijstaanvoerder. Lina Li met een drietje vanaf de zijlijn en een fraaie baselinedrive zette de Bemmelse Turbo aan. Via Anne van Vlijmen werd het zelfs 22-12 voor de ploeg van Thijs Sloot. Via Valerie Smak en Lisa Schoen kwam Dozy echter goed en snel weer terug. Het werd 25-25 op minder dan vier minuten voor de rust. De sterke maar net veertienjarige Marleen Peek bracht Rent a Professional weer op voorsprong, waarna Dozy even het initiatief overnam. Toch ging de thuisploeg met voorsprong de rust in, al had coach Thijs Sloot ongetwijfeld liever gezien dat dat met een voorsprong van vier was, dan met twee. De sterk spelende Elske Heerschop draaide echter knap langs haar verdedigers op voor een 35-33 ruststand op het moment dat de buzzer klonk.
Na de vijftien minuten rust opende weer Marleen Peek de score voor de thuisploeg met een threepointplay, waarna ook Anne van Vlijmen en Fenne van der Wielen een duit in het zakje deden. Zo stond er ineens 43-33 op de borden en leek er een upset in de maak. Via Lisa Schoen en wederom Elske Heerschop richtte Dozy zich op. Hoewel de formatie van coach Robert Tinga niet op voorsprong wist te komen, moeten de Bemmelse supporters toch in de gaten hebben gehad dat zo aan het eind van het derde kwart de wedstrijd op kantelen stond. Illustratief voor het veranderende momentum was misschien wel het monsterblock van Lisa Schoen op Charlotte van Kleef aan de ene kant van het veld waarna Schoen snel genoeg schakelde om aan de andere kant de break af te ronden met een easy basket. Rent a Professional was geknakt, begon steeds meer te zoeken naar de individuele actie waar er in de eerste drie periode’s nog aardig als team werd aangevallen en den Helder, met de soeverein spelende Heerschop aan het kanon bracht de zege uiteindelijk redelijk soepel aan de eindstreep. De 57-71 eindstand was misschien wat geflatteerd, maar het kon de Helderse formatie niet deren. De nederlaag op eigen veld was uitgewist, en in de strijd om de Final Four ontdeed men zich van een lastige concurrent.

Topscorers aan de kant van de thuisploeg waren Fenne van der Wielen met 12 en Marleen Peek met 9, terwijl Elske Heerschop 30 punten had voor de winnaars. Lisa Schoen tekende voor 17 punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.