CP3 by Basketball Totaal

Dozy Den Helder wint van landskampioen

Dozy Den Helder heeft vandaag de eerste overwinning behaald in het nieuwe seizoen. Werd er zaterdag nog verloren van Loon Lions, vanavond werd er na een spannende wedstrijd gewonnen van de landskampioen Binnenland. Het werd 63-61 voor Den Helder.

Maaike Klein was de grote dame aan de zijde van de thuisploeg Klein scoorde de laatste vijf punten voor de thuisploeg en bracht haar team terug van een 58-61 achterstand naar een 63-61 overwinning.

Maaike Klein DOZY

Klein eindigde met 18 punten en kreeg veel support van de Amerikaanse Flagg met 16 punten en 14 rebound. Bij Binnenland was het Zera Butter met 18 punten en Eline Kasius met 12 punten, die in de dubbele cijfers zaten.

Het betekende alweer de tweede nederlaag in drie wedstrijden voor de landskampioen, die duidelijk nog moet wennen aan elkaar en het eindigen van wedstrijd moet verbeteren. Alleen van Amazone werd tot dusver gewonnen.

Afgezien van het begin (13-8) in de eerste periode was het Binnenland, die de wedstrijd in handen had. Na tien minuten was het 19-16 voor Den Helder. Nadia Tijdeman maakte er met een driepunter zelfs 25-19 van. Binnenland kon eigenlijk alleen maar volgen en geen vuist maken. Pas toen Butter aanvallend aan de trekker trok, kwam de ploeg uit Barendrecht/Rotterdam echt los. Een 0-8 run van Butter zorgde voor de 25-31 en de ruststand was 34-37.

De tweede helft was het eigenlijk wachten totdat Binnenland definitief weg zou lopen van de thuisploeg, maar deze bleef knokken en in de wedstrijd hangen (34-41).

De maximale voorsprong bedroeg acht punten (36-44), maar een 7-0 run bracht de thuisploeg weer terug. Bij het ingaan van de vierde periode was de voorsprong toch weer groot (47-52) en werd zelfs door een score van Michelle de Graaf 47-54.

Toen was het genoeg voor Maaike Klein. De international scoorde eerst de driepunter voor 53-57 om er vervolgens 55-57 van te maken. Haar Amerikaanse teamgenoot Simpson bracht beide teams zelfs naast elkaar vlak voor tijd (57-57).

Butter stribbelde nog even tegen en maakte met vier mooie punten er 58-61 van. De rest is geschiedenis. Klein zorgde voor de winst en de mooie eerste thuisoverwinning van haar team.

Topscorers Binnenland: Butter 18, Kasius 12, de Roos 11+14 rebounds, Jeffrey 9,

Topscorers Den Helder: Klein 18, Flagg 16+14 rebounds, Essenstam 12, Simpson 8.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.