CP3 by Basketball Totaal

Dozy Den Helder wint in Katwijk

Een belangrijke uitzege voor de dames van Den Helder. Om mee te blijven doen om de final four moest er gewonnen worden in Katwijk vanavond. De ploeg van Robert Tjinga deed wat het moest doen en won met 63-68.

Een vier punten duel tussen Grasshoppers en Den Helder en de zege viel de kant op van Noordkop. Bij rust was het 32-34 in het voordeel van Den Helder.

In de eindfase was de ploeg wat geroutineerder en sterker. Als Grasshoppers iets gelukkiger had geweest had het ook prima deze wedstrijd kunnen winnen.

Door de nederlaag zakt Grasshoppers naar de een na laatste plaats. Alleen Amazone staat nog puntloos onderaan. Den Helder stijgt naar de vierde plaats en laat kampioen Binnenland achter zich. De landskampioen zakt nu naar een teleurstellende vijfde plaats in de eredivisie.

Zaterdag speelt Grasshoppers tegen Binnenland en Den Helder moet naar Bemmel om tegen de koploper Lekdetec uit te komen. CTO Amsterdam speelt tegen de andere koploper Loon Lions. Een clash tussen de twee coaches Laki Lakner en Remy de Wit.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.