CP3 by Basketball Totaal

Dozy den Helder versterkt zich met Francis Donders

De Nederlaag die Dozy den Helder afgelopen week leed tegen Loon Lions dreunt niet echt meer na. Hoewel de Helderse ambities toch in de richting van een plek in de Playoffs gaan, is nu het vizier op de wedstrijd van later deze week tegen De Wit Grasshoppers.

In voorbereiding op die wedstrijd werd na eerst Demelza ten Caat, die haar debuut al maakte tegen Loon Lions een nieuwe speelster aangetrokken: Francis Donders. Coach Ton Bootsman is laaiend enthousiast: ‘Francis heeft in het verleden reeds bij Den Helder gespeeld, maar ook in het buitenland heeft zij haar sporen ruimschoots verdiend. Francis komt terug van een blessure welke ze vorig jaar heeft opgelopen, maar is fit en inzetbaar. Met haar schat aan ervaring, werklust en inzicht is zij een prima aanvulling voor het team.’

Na bijna drie seizoenen maakt Donders haar opwachting dus weer in den Helder. Hoe staat het met de rest van de selectie? ‘Maxime Essenstam deed niet mee tegen Lions, maar is nu wel weer inzetbaar. Marloes Roetgerink is zoals ze het in Amerika noemen listed as day to day. De ervaren center heeft nog tot donderdag 21 uur om fit te worden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.