CP3 by Basketball Totaal

Dozy Den Helder verliest terecht van CTO

Gisteravond speelde Dozy Den Helder tegen het CTO uit Amsterdam om de eerste plaats in de poule.  De eerste twee score`s waren nog voor Den Helder maar daarna was het in het eerste kwart voornamelijk het CTO wat de dienst uitmaakte. Beide teams speelde met een hoog tempo en presste ook veel. De dames van Dozy kwamen niet echt aan het spelen van hun aanvallen zodat het vaak individuele acties waren wat niet echt goed uitpakte. Waar het CTO ook meteen de penetratie richting de basket deden en dan wel de vrije speelsters vonden konden wij dat. Daar zij ook nog drie driepunters in het eerste kwart scoorden stond het na 7 minuten 10-17 voor de bezoekers. Toch werd het kwart nog afgesloten met 16-19 dus de schade was beperkt gebleven.

In het tweede kwart kwam er in het begin wat rust bij Dozy wat resulteerde in een 24-24 gelijke stand na vier minuten en leek het CTO naar adem te happen. Toch liep het CTO uit naar 24-31 maar daarna was het weer de beurt aan Dozy en via twee score“s op rij van Elske Heerschop stond Dozy voor met 33-31 en weer kwam er een antwoord van CTO en wel via Laura Cornelius met twee driepunters en een gewone score waren de rollen weer omgedraaid. De rust was werd bereikt bij 33-40.

De tweede helft gaf hetzelfde speelbeeld te zien. CTO speelde beter als team en Dozy kwam nooit in hun spel. Na acht minuten in het derde kwart stond het dan ook terecht 41-61. Vijf punten van Dozy op rij zorgde voor een 46-61 stand na het derde kwart. Het begin van het vierde kwart was voor Dozy en na 3 minuten was het verschil terug gebracht tot 53-61 en leek er weer van alles mogelijk. Weer had het CTO een antwoord via Guyt en liepen weer uit naar dertien punten (56-69). Nog 1 keer kwam Dozy op negen punten maar toen was de koek op en mocht het CTO via vrije worpen de terechte winst opeisen in Den Helder. 65-81

Conclusie: Het CTO heeft de eerste slag gewonnen en Dozy weet waar het aan moet werken. Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien en ook wil ik graag opmerken dat voor het eerst dit seizoen de scheidsrechters geen stempel op de wedstrijd drukte maar gewoon goed gefloten hebben.

bron: Ton Bootsman, headcoach DOZY den Helder

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.