CP3 by Basketball Totaal

Dozy Den Helder heeft geen kind aan Amazone

Dozy BV Den Helder – Amazone 85 – 58

Vorige week hadden de dames van Dozy BV Den Helder een totale offday in Bemmel. Een ontluisterende nederlaag was het gevolg. Met het dubbele treffen met Amazone (gisteren voor de competitie en volgende week zondag voor de beker) in het vooruitzicht was het voor de dames dus belangrijk om weer als team te gaan basketballen en een goed resultaat neer te zetten.

In een goed gevulde sporthal aan de Sportlaan werd het publiek getrakteerd op een uitstekende 1e helft. Het Helderse team schoot uit de startblokken en met leuk en energiek basketbal stond er binnen no time een 18-6 voorsprong op de borden. Aanvallend weten de meiden elkaar goed te vinden, mooie aanvallen en individuele acties worden soms afgewisseld met geklungel in de verdediging. Maar een ruststand van 48 – 28 geeft de krachtsverhouding goed weer.

De tweede helft van de wedstrijd geeft een ander beeld. De energie en werklust van de 1e helft kan niet worden evenaart, waardoor het een gelijk opgaande wedstrijd wordt en Den Helder niet datgene op de planken legt wat het team kan bieden. Uiteindelijk wordt de tweede helft met 7 punten verschil gewonnen, maar bleef het gevoel hangen dat er nog meer in had gezeten. Dus voor komende zondag als dit treffen om 20.00 uur opnieuw op het programma staat, zal Den Helder er alles aan moeten doen om 40 minuten scherp te spelen, een leuke uitdaging om naar toe te werken!

Kwartstanden: 26-12, 22-16, 19-16, 18-14

Scores: Akil 26, Maxime 19, Karen 16, Maaike 14, Romee 6, Danielle 4

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.