CP3 by Basketball Totaal

Dozy Den Helder bijna in Final Four

De winnaar van de wedstrijd van zaterdagavond zou een grote kans op het bereiken van de Final Four betekenen en dat zorgde zowel bij Dozy als het CTO voor grote druk. Kennelijk was de arbitrage daarvan ook op de hoogte, want niet alleen lieten de speelsters de nodige steken vallen het Oranje-trio kon er ook wat van en dat zorgde voor veel commentaar, zowel van de speelsters, de coaches als het publiek.

Het CTO denderde over ons heen en nam een 0-9 voorsprong, voordat Akil na drie minuten de ban wist te breken en er 2-9 van maakte. Robert was met Daniël op de plaats van Karen gestart, maar bracht haar bij 6-12 weer op het veld. Onder druk van de schotklok schoot Maaike een driepunter raak (9-14) blokte Akil een schot en wisten we de schade tot 19-26 te beperken. We hadden veel moeite met de CTO-press en opeens stond Tirza weer in het veld. De coaches hadden een beroep op haar gedaan en dat bleek niet tegen dovemans oren. Tirza speelde niet veel, maar kon Maaike wel de broodnodige rust geven.

In het tweede kwart schakelde Robert over naar een zoneverdediging en daar had het CTO veel moeite mee. Een mooie pressbreaker stelde Maaike in staat om Akil onder de ring vrij te spelen: 26-28. Ondertussen liet Karen blijken niet blij te zijn met het wisselbeleid van haar coach, maar ging het goed met haar team. Een driepunter van Max draaide er net uit, maar Akil verzilverde de aanvalsrebound (31-32). Het veel fluitende trio leek eventjes de weg kwijt, waarvan we volop profiteerden en de ruststand op 42-33 bepaalden. We hadden het kwart met 23-7 gewonnen en bovendien hadden drie speelsters van het CTO al drie kruisjes achter hun naam staan.

De strijd bleek echter nog niet gestreden en al snel keken we tegen een 46-47 achterstand aan. Maaike antwoordde met een rake driepunter, maar een technische fout van Karen zorgde er voor dat met nog tien minuten te gaan er 53-56 op het scorebord stond. We hadden het kwart met 11-23 verloren. Een mooie score met benutte bonus van Akil betekende 57-58 en het vertrek van schutter Esther Fokke aan de andere zijde. Met nog vier minuten te spelen was het 61-68 geworden en ging de tribune met oud-speelsters Laura, Lida, Leo, Roet en de coaches Karin en Kirsten zich steeds meer roeren. Langzaam maar zeker kwam Dozy terug, maar wat was het spannend. Een mooie fastbreak van Maaike maakte er 65-68 en bij 67-70 miste Maxime een open lay up na een steal uit de press. Er stond 1.17 minuut op de klok toen het CTO er 68-71 van maakte. Maaike leed balverlies, maar het CTO miste en met nog 38 seconden te gaan werd het muisstil in de hal toen Akil twee vrije worpen raak gooide (70-71). Remy de Wit nam een time-out, maar zijn ploeg leed balverlies en Maaike pakte een steal en benutte met nog 23 seconden twee vrije worpen (72-71). De spanning was om te snijden. Weer een time-out van het CTO en na een goede verdedigende actie van Akil was er weer Helders balbezit. Een fout op Romee betekende weer 2x (73-71). Akil pakte de zeer belangrijke aanvalsrebound en mocht naar de vrije worplijn (74-71), waarna het CTO mist en Romee vanaf de vrije worplijn de eindstand op 76-71 mocht bepalen. We schoten 34 van de 45 vrije worpen raak. Een ongekend hoog aantal.

Binnenland, CTO en Dozy hebben na allen 10 punten. Binnenland speelt nog thuis tegen Grasshoppers, het CTO gaat naar Lions en Grasshoppers en wij krijgen dinsdag Batouwe op bezoek en moeten zaterdag naar Amazone. Kortom goede kansen, maar we zijn er nog lang niet. Eén misstap en de concurrentie profiteert.

Bron: Dozy Den Helder

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.