CP3 by Basketball Totaal

Dozy BV Den Helder wint ruim haar eerste oefenwedstrijd

De dames van Dozy Den Helder hebben de eerste oefenwedstrijd winnend afgesloten. In Den Helder werd ruim gewonnen van Cangeroes, uitkomend in de promotiedivisie. Het werd 77-41.

Na twee weken zaaltraining stond de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe dames 1 op het programma, helaas nog zonder de Amerikaanse versterkingen Akil en Karen. Beide dames zijn in afwachting van hun werkvergunning, we gaan er vanuit dat ze de volgende wedstrijd van de partij zijn! In de verbouwde sporthal Sportlaan werd het promotie divisie team van Cangeroes uit Utrecht ontvangen.

De dames van Den Helder schoten uit de startblokken. Met veel passie en energie werden de gasten in het eerste kwart volledig overbluft. Goede defense, fastbreaks, mooie aanvallen gaven na 8 minuten een 22-0 stand op het bord. Dit werd in het 2e kwart uitgebouwd naar een 45-11 voorsprong, waarna de concentratie verslapte, en nog een 0-7 run werd gegeven aan de gasten. Bij de rust stond hier hierdoor 45-18.

In de tweede helft werd de voorsprong rustig uitgebouwd. Het was wel een rommelige tweede helft, waarin duidelijk te zien was dat dit de eerste wedstrijd was voor de dames. Er werd volop doorgewisselt waardoor alle speelsters voldoende kansen kregen om hun talenten op de vloer te leggen. Een aantal routines moeten duidelijk nog ingeslepen worden, maar voor een eerste wedstrijd een ruime voldoende en een prima begin aan hopelijk een lang een mooie seizoen met basketbal in Den Helder.

Kwartstanden: 24-3, 21-15, 16-11,16-12

Scores: Maaike Klein 29 (3×3), Elske Heerschop 13 (1×3), Maxime Essenstam 11 (1×3), Tamlyn Groot 8, Nadia Tijdeman 6, Romee v/d Vlies 4, Tirza Pentury 3, Melissa de Raat 2, Jessica de Raat 1

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.