CP3 by Basketball Totaal

Dozy BV Den Helder profiteert optimaal van mindere periodes Loon Lions

Wist Loon Lions de eerste wedstrijd nog op karakter en strijdlust middels een verlenging winnend af te sluiten. Dat lukte woensdagavond in de tweede wedstrijd niet. In het eigen Indoor Centrum Landsmeer was het Dozy BV Den Helder dat optimaal profiteerde van zwakke starts in de eerste en derde periode.

Aan Landsmeerse zijde kwam Fieke Ligthart tot 18 punten en Tanya Bröring scoorde 14 punten.
Bij Dozy BV Den Helder was Gabriëlle van den Bosch scherprechter met 24 punten. Net als de week daarvoor schoot zij maar liefst 8 driepunters raak! Maaike Klein volgde met 18 en Janiek van Veen met 13 punten.

Loon Lions was in de eerste minuten niet bij de les. Binnen vijf minuten stond er 0 – 12 op het scorebord. Pas in de zevende minuut liet Tanya Bröring de eerste Landsmeerse punten noteren. Via 7 – 13 in de negende minuut werd de kwartstand op 11 – 20 bepaald.

Tot de derde minuut van het tweede kwart bleef het verschil ongeveer gelijk, 16 – 26. Vervolgens was het Beau Baars die met twee achtereenvolgende driepunters het Helderse team aan het wankelen bracht. Toen ook Eliza Kucharska vanachter de boog raak schoot en Sanne van Dongen een vrije worp benutte leek Loon Lions erop en erover te gaan, 27 – 28. Het laatste woord was echter voor Maaike Klein. Ruststand: 27 – 30.

Net als in het eerste kwart was Loon Lions na de rust niet bij de les getuige de 30 – 44 tussenstand. Een time-out leek een positieve uitwerking te hebben, maar was van korte duur. Zeker toen Gabriëlle van den Bosch in de laatste twee minuten haar 5e en 6e driepunter binnen schoot, 41 – 57.

De Lions gaven zich echter nog niet gewonnen en openden het laatste kwart messcherp. Na vier minuten was het verschil – mede door zes punten van Fieke Ligthart – nog maar zeven punten, 52 – 59. Gabriëlle van den Bosch leek met haar 7e drietje de inhaalrace te onderbreken, maar Fieke Ligthart en Tanya Bröring toonden zich onverzettelijk en doeltreffend, 56 – 62. Met nog vier minuten op de klok leek alles nog mogelijk. Loon Lions bleef de Helderse aanval ontregelen, kreeg voldoende kansen, maar wist deze in de haast niet te benutten. Toen Fieke Ligthart in de slotminuten tegen vierde fout opliep, Gabriëlle van den Bosch haar 8e driepunter raak schoot en Fieke Ligthart vervolgens haar vijfde fout incasseerde was de spreekwoordelijke koek op. Eindstand: 56 – 70.

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.