CP3 by Basketball Totaal

Donderdag DBL Play-Offs: ‘Een Tussendoortje’?

 

Donderdag DBL Play-Offs: ‘Een Tussendoortje’?

Donderdag staat de eerste ronde play-offs in de eredivisie op het programma. De nummers 3 t/m 6 nemen het onderling tegen elkaar op. Vraag is natuurlijk of er een stunt tot de mogelijkheden behoort?

SPM Shoeters – BC Apollo

SPM Shoeters neemt het op tegen BC Apollo. In de competitie won de ploeg uit Den Bosch driemaal tegenover één overwinning van de Amsterdammers.

Een uitgemaakte zaak? Absoluut niet, want Den Bosch had het best lastig tegen Apollo en buiten de eerste wedstrijd van het seizoen, waren het close wedstrijden. BC Apollo hield de punten ook eenmaal in de Apollohal.

Uitslagen:

Den Bosch – BC Apollo 82-54/ 71-73/ 78-71 en 71-63.

SPM is thuis een heel sterk team en won 11 van de 14 wedstrijden, maar ‘on the road’ gaat het moeizaam voor de ploeg van Sam Jones. 9 wedstrijden werden verloren en slechts 5 gewonnen. Deze serie lijkt richting een beslissende wedstrijd te gaan!

Donar – Rotterdam

Donar is na de kerst een van de beste teams in de eredivisie en Rotterdam is na de kerst in een vrije val terechtgekomen. De cruciale wedstrijd tegen Aris leverde een play-off ticket op en dat verdienen de mensen in Rotterdam ook. Er wordt hard gewerkt aan een stabiele duurzame organisatie en dat leverde al een aantal wedstrijden een uitverkocht huis op.

De vraag is of er binnen de lijnen kwaliteit genoeg staat om het Donar echt moeilijk te maken? De uitslagen geven hiervoor in ieder geval weinig hoop. Vier nederlagen voor de Rotterdammers.

Donar – Rotterdam 94-78/ 75-68/ 87-66 en 76-66.

Rotterdam heeft een losing-record thuis en ook uit. Thuis werden er slechts 5 wedstrijden gewonnen en 9 verloren. Uit was het nog iets minder met slechts 4 overwinningen en 10 nederlagen.

Donar doet dat thuis vele malen beter. 12 overwinningen tegenover 2 nederlagen. In uitwedstrijden gaat het wel absoluut stroever met 5 nederlagen en 9 overwinningen.

Normaal gesproken gaat Donar zonder problemen door met een 2-0.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.