CP3 by Basketball Totaal

Donar zet goede vorm door

Donar heeft in de competitie vandaag een zakelijke overwinning behaald. Het arme BS Weert was geen partij voor de dadendrang van de Groningers. Het werd een dikke 92-50 overwinning voor de thuisploeg.

En het zat weer lekker vol in MartiniPlaza. Ruim 3000 toeschouwers hadden de weg naar de sporthal gevonden, maar kregen niet zo een spannende wedstrijd als donderdag te zien. En dat kan je de ploeg van Vorenhout niet kwalijk nemen. Het kwaliteitsverschil is simpelweg te groot. Bij rust was de wedstrijd allang gespeeld en was het de vraag hoe groot de schade ging worden voor Weert, die al een lange heenreis hadden gehad en toch een beetje met een goed gevoel terug moesten rijden.

BS Weert had geluk dat Skelin vandaag zijn bankspelers veel minuten gaf, maar eigenlijk werd Donar er niet veel zwakker door. Alleen de laatste periode ging het een beetje gelijk op (19-16), maar toen was het verschil natuurlijk allang gemaakt.

 

Topscorer aan de kant van de Groningers was Ross Bekkering met 14 punten. Maarten Bouwknecht en Bas Veenstra maakten er 12. Veenstra speelde ook gewoon 30 minuten voor de thuisploeg.

Bij Weert was het Jeremy Ormskerk met 13 punten en Joost Padberg met 10, die in de dubbele cijfers scoorden.

Donar staat derde in de eredivisie met 32 punten uit 22 wedstrijden en Weert staat zevende met slechts zes punten uit 22 wedstrijden.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.