CP3 by Basketball Totaal

Donar wint wedstrijd om derde plaats

Een ontsnapping in Zwolle voor de landskampioen Donar. Zonder de twee sterkhouders Wright en Bekkering heeft Donar een uitermate knappe overwinning behaald in Zwolle. Na een achterstand van 17 punten bij rust werd het 81-83 voor de Groningers.

De uitwedstrijd tegen het sterke Zwolle werd vooraf al als lastig bestempeld, maar na het wegvallen van Ross Bekkering, die met een handblessure minimaal 4 weken afwezig zal zijn, zagen veel Groningers het somber in. Toen na twee kwarten de stand 50-33 in het voordeel van de Zwollenaren was, leek de wedstrijd al gelopen. Maar niets bleek minder waar…

Schuttersfestijn

 

In het eerste kwart ging het nog gelijk op. Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en met een kwartstand van 14-14 leek alles nog mogelijk. In het tweede kwart besloot Zwolle het echter van afstand te gaan proberen en dat pakte erg goed uit want het werd een waar schuttersfestijn. Maar liefst 7 keer wisten de schutters van Zwolle (Lietmeijer, Tiller, Hinz) van afstand te scoren.  Ook inside werd het net gemakkelijk gevonden en na een kwartstand van 36-19 (!) gingen de Zwolsche spelers met een riante voorsprong van 17 punten rusten. De Groninger fans zagen de bui al hangen..

Sanchez

Wat Donar in de thee heeft gehad zullen we nooit weten maar effect had het wel want de Groningers kwamen als herboren uit de rust en lieten vanaf de eerste seconde blijken zich nog niet neer te leggen bij de schijnbaar onvermijdelijke nederlaag. Vooral Mark Sanchez speelde een uitstekende wedstrijd, scoorde zowel inside als outside en pakte daarnaast de nodige rebounds mee. Lanche Jeter strooide met prachtige assists terwijl ook Bill Clark (11 punten, 6 assists) zijn beste wedstrijd tot nu toe voor Donar speelde. Puntje voor puntje kwam Donar weer terug en met een achterstand van 10 punten aan het begin van het laatste kwart leken ook de Donarfans in een wonder te gaan geloven.

In het laatste bedrijf schakelde Donar nog een extra tandje bij en leek Zwolle de weg helemaal kwijt. Met nog ruim 2 minuten op de klok stond er voor het eerst een voorsprong voor de Groningers op de borden. Met een prachtige driepunter kwam Zwolle nog eenmaal voor te staan maar Lance Jeter beantwoorde met een mooie score + bonus en het wonder van Zwolle had zich voltrokken. Het kan niet anders of deze nederlaag moet als een mokerslag aankomen in Zwolle terwijl het voor de Donarspelers een enorme opsteker moet zijn om zo’n zware wedstrijd ook zonder Wright en Bekkering gewonnen te hebben.

Over een week mag Donar weer naar Zwolle. Dan voor de bekerfinale tegen Den Bosch. De Groningers hebben in ieder geval goede herinneringen aan de Zwolsche sporthal. Een jaar geleden werd op dezelfde plek de beker gewonnen en na vandaag zullen ze maar wat graag naar Zwolle terugkeren.

logo donar

Bron: Donar.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.