CP3 by Basketball Totaal

Donar wint topper van SPM Shoeters

De landskampioen was zwaar gehavend vanavond in de topper tegen SPM Shoeters, maar een fantastische eerste helft was voldoende voor de overwinning. Het werd 69-63 voor Donar.

Nieuwkomer Bill Clark deed wat er van hem gevraagd werd. De nieuwe speler van Donar plukte meteen 12 rebounds van de borden en scoorde tien puntjes erbij. Kortom een double-double in de eerste wedstrijd. En dat was nodig want Donar speelde zonder Bekkering en de twee geschorste spelers Cunningham en Craig O.

De eerste acht minuten ging de wedstrijd gelijk op (11-11), maar daarna draaide Donar een tandje erbij en liep het weg bij de vermoeiend ogende Den Bosch. Na de eerste periode was het 20-13, maar de tweede periode was de landskampioen niet te stoppen en bij rust was de achterstand gigantisch 43-25. Lance Jeter was de grote aanjager met 18 punten in de wedstrijd, maar hij liet zijn team ook goed spelen.

Ook Wright speelde weer als vanouds en eindigde met 16 punten.

De derde periode moest SPM Shoeters in de achtervolging en deed dit. Puntje voor puntje kwam het dichterbij. Curry en Akerboom zorgden voor de puntjes en van 16 punten verschil werd het 14 en vervolgens 12 na de derde periode 56-44.

De vierde periode werd het nog ontzettend spannend en leek SPM Shoeters alsnog de zege weg te pakken in Groningen. Het kwam terug tot 63-60, maar Wright zorgde voor de bevrijdende 65-60 en de winst was binnen. Het werd uiteindelijk via de vrije worplijn 69-63.

Op de ranglijst zijn het dure punten voor Donar. De ploeg staat op gelijke hoogte met SPM Shoeters met 28 punten. Alleen had het er twee wedstrijden meer voor nodig.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.