CP3 by Basketball Totaal

Donar wint topper van Den Bosch

Kan je spreken van een topper tussen de nummer vijf en een van de competitie? Zeker wel als het om de landskampioen Donar en SPM Shoeters gaat. En de winst bleef in het hoge Noorden. Donar won de topper met 78-67.

En dus begint Donar echt aan de deur te kloppen van de topteams. Donar staat nog maar twee punten achter op de nummer een van de competitie. Grote man in MartiniPlaza was wederom Lance Jeter. De Amerikaan was goed voor 22 punten, 6 rebounds, 6 assists en 6 steals. Een ongekende prestatie, die simpelweg teveel was voor Sam Jones en zijn mannen.

Kees Akerboom schoot met scherp voor de bezoeker en scoorde vier driepunters en eindigde op 20 punten.

Shoeters kon als excuus aandragen dat Denson niet meedeed bij de bezoekers en dat was natuurlijk een groot voordeel voor Donar. De eerste periode was het een gelijkopgaande wedstrijd en was het Donar tegen Akerboom. Al zijn vier driepunters scoorde hij op rij en na het einde van de eerste periode was het 22-21 voor de thuisploeg.

De tweede periode was in het begin voor Den Bosch en het eerste gaatje was geslagen 22-27 door een score van de goed spelende Johnson. Maar ook de laatste aanwinst Mark Sanchez liet zien een uitstekende toevoeging te zijn en maakte er weer een gelijke wedstrijd van 27-27.

Een driepunter in de buzzer van Wright zorgde voor de 37-34 voorsprong voor Donar. Het leek wel of de buzzerbeater een klap in het gezicht was voor Den Bosch, want de ploeg kwam slap uit de kleedkamer en binnen enkele minuten was er een voorsprong in de dubbele cijfers voor Donar (52-41).

En de voorsprong werd verder uitgebouwd naar zelfs 15 en Den Bosch leek de handdoek snel te gaan gooien. Waren de Europese inspanningen wellicht toch teveel van het goede om een topwedstrijd te spelen?

Een mooie driepunter van Maarten Bouwknecht zorgde direct voor 65-51 en Den Bosch kwam nog een keer echt terug in de wedstrijd, maar het verschil werd niet kleiner dan zeven punten.

Curru scoorde een driepunter voor 72-65, maar daarna maakte dezelfde Curry een aanvallende fout en Den Bosch kreeg een technische fout eroverheen van Johnson. Hij kon direct vertrekken naar de bank.

Donar speelde daarna de laatste anderhalve minuut uitstekend uit en kreeg het publiek in Groningen wat te vieren. Donar meldt zich echt aan de top nu en de vraag is of ze het Den Bosch en Leiden echt lastig kunnen maken in een serie. Voorlopig staan de Groningers derde.

Klik hier voor de statistieken

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.