CP3 by Basketball Totaal

Donar wint topper in Leiden

Landskampioen Donar Groningen heeft vanavond de topper in de Leidse 5meihal gewonnen. Donar won van ZZ Leiden met 72-81. Een belangrijke zege voor Donar om het geloof te krijgen dat het echt met de topploegen mee kan doen.

En het was een broodnodige overwinning na de zeperd in Leeuwarden vorige week. Skelin en zijn team waren vanavond weer een eenheid en opereerde met dezelfde missie. DeJuan Wright was probleemkind in Leeuwarden, maar tegen zijn oude werkgever wilde hij wel even spelen. 21 punten en 10 rebounds waren zijn keurige cijfers. Tel daarbij de 11 punten van Sean Cunningham en 9 van Ross Bekkering en de Donar spelers deden hun oude werkgever flink pijn.

Voormalig Aris spelers Jeter en Sanchez waren samen goed voor 34 punten, 14 rebounds en en 8 assists dus een gouden duo. Het was simpelweg teveel voor de hardwerkende Leidse ploeg.

Worthy de Jong was topscorer aan Leidse zijde met 17 punten en Felder en Cormier scoorden 13 punten.

Was Leiden kansloos? Nee in tegendeel, ZZ Leiden was gedurende de hele eerste helft de bovenliggende partij. In de eerste helft was de grootste voorsprong elf punten voor Leiden (43-32).

Aan het begin van de wedstrijd liet Leiden even direct duidelijk zien, dat de eerste plaats op het spel stond. Felder scoorde een fantastische dunk en De Jong schoot een heerlijke driepunter voor 9-3 en de 5 meihal ontplofte direct.

Toch liet Donar zich niet van de wijs brengen en Thomas Koenis zorgde voor de aansluiting en de voorsprong 17-19 in de eerste periode.

De tweede periode was weer voor ZZ Leiden. Willman zorgde met een aanvallende rebound voor de eerste score en Cormier scoorde direct een driepunter en een gewone score voor een 7-0 run. Via 24-19 werd het door Kherrazi 29-22 en moest Skelin in een time-out vluchten.

Het mocht niet Baten. ZZ Leiden speelde opportunistisch en deelde de bal fantastisch. Donar was blij dat het een beetje kon bijblijven door scores van Sanchez en Wright.

Toch zorgde Jansen voor de dikke voorsprong bij rust. Een puntgave driepunter zorgde voor 42-31, maar een driepunter van Wright zorgde voor de 42-34 ruststand.

De tweede helft was de wedstrijd totaal omgedraaid. Binnen drie minuten moest Casteels in een time-out vluchten, want Donar begon de tweede helft met een 2-8 run en het was weer een wedstrijd. Sanchez was een ware plaag voor de Leidse verdediging en stond op 17 punten na de derde periode. De stand op het bord was weer gelijk 52-52.

Ross Bekkering zorgde tegen zijn oude club zelfs voor de voorsprong en Donar keek niet meer achterom. Via 54-54 werd het 54-63 en was het definitieve gat geslagen.

Cormier scoorde de 57-63, maar Skelin liet zien een topcoach te zijn en nam direct een time-out om het ritme te breken. En dat gebeurde ook, want Wright zorgde weer voor wat lucht. ZZ Leiden deed wat het kon en kwam nog een keer dichtbij 59-65, maar wederom een driepunter van uitblinker Sanchez zorgde voor de definitieve nekslag (59-72). De lucht was uit de thuisploeg en de punten gingen mee naar Groningen.

Een prachtige pot basketball en Donar haakt door de overwinning aan.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.