CP3 by Basketball Totaal

Donar wint op routine in Amsterdam

Donar heeft in Amsterdam ook de punten opgehaald. Het was lastiger, dan de landskampioen had verwacht en dat is een compliment voor de thuisploeg. Het werd 60-77 voor Donar in en tegen BC Apollo.

Het was ook de vraag hoe de landskampioen de klap van het ontbreken van Wright zou opvangen. Stefan Mladenovic kreeg veel speeltijd en lijkt in de rotatie te zijn opgenomen, na het wegvallen van de Amerikaan.

logo donar

In de eerste periode leek er niets aan de hand voor Donar, die een 8-26 op de borden zette na het eerste kwart. De wedstrijd leek toen al gespeeld, maar BC Apollo heeft natuurlijk een leuke ploeg en ging ook beter spelen onder leiding van (wie anders) Aron Roye. Nog voor de rust was de thuisploeg aangehaakt en stond het maar 28-31. Bij rust was het echt een wedstrijd 31-35.

Maar ook het noodlot bij de thuisploeg sloeg toe. Roye bleef geblesseerd in de kleedkamer achter en de angel was uit de ploeg verdwenen. De voorsprong liep weer snel op richting de 10-15 punten en BC Apollo kwam niet meer dichterbij.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd bij 60-77 en gingen de punten mee naar het verre Noorden.

Door de overwinning staat Donar op een gedeelde eerste plaats qua punten, maar de ploeg speelde wel al drie wedstrijden meer dan SPM Shoeters. BC Apollo staat na dit weekend alleen onderaan met slechts 6 punten uit 23 wedstrijden.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.