CP3 by Basketball Totaal

Donar wint derby van Aris (beelden)

Na een moeizaam begin won Donar uiteindelijk toch met ruime cijfers in Leeuwarden: 79-97

Wedstrijden in Leeuwarden zijn per definitie lastig voor Donar. De Groningers hebben menig punt laten liggen in het Kalverdijkje, ook de laatste ontmoeting in Leeuwarden werd door de thuisploeg gewonnen. Dit keer leek het dezelfde kant op te gaan. Aris startte sterk aan de wedstrijd en leek vooral van afstand niet te kunnen missen. Onder aanvoering van een excellerende Tjoe de Paula liepen de Friezen snel weg naar een voorsprong van 11 punten aan het einde van het eerste kwart. Waar Aris alle afstandsschoten raak pafte, hadden de schutters van Donar het vizier niet op scherp staan. Dat veranderde in het tweede kwart toen Maarten Bouwknecht, die een prima wedstrijd speelde, en uitblinker Dejuan Wright eindelijk op schot kwamen. Donar bleef rustig goede aanvallen spelen en kropen puntje voor puntje dichterbij om de rust uiteindelijk te bereiken met een kleine voorsprong: 40-42.

Na de rust bleef het tot aan het laatste kwart een close game. Donar begon met een run van 6 punten maar zag die al snel gecounterd door een tegenrun van Aris. Vooral Dejuan Wright was echter nauwelijks te stoppen door de Aris defensie terwijl ook Lance Jeter, Bas Veenstra (een prachtige driepunter) en Maarten Bouwknecht bleven scoren. Met een voorsprong van 3 punten leek alles nog mogelijk maar het kwartje viel, dankzij de diepere bank van Donar, uiteindelijk toch naar de Groningers. Bij Aris leek de kracht weg en Donar wist wel raad met de verslapte verdediging van de Leeuwarders. Bill Clark speelde een ongelukkige wedstrijd en kwam al snel in foutenlast. Ook Mark Sanchez had niet echt zijn dag, alhoewel zijn statistieken (11 punten, 7 rebounds en 4 assists) uiteindelijk nog meevielen. Man of the Match was toch zonder twijfel Dejuan Wright, die de ene met de andere prachtige score afwisselde.  Donar freewheelde zo naar een grote overwinning maar de wedstrijd was een stuk lastiger dan de uiteindelijke einduitslag doet vermoeden.

Hier de samenvatting, met dank aan Podium.tv:

een reactie

  1. Anne Franke Zwart

    Terechte overwinning van Donar. In de eerste helft was het nog een wedstrijd. 2e helft was dramatisch. Watkins die niet weet wat verdedigen is; hij ziet en de man en de bal niet, als hij dan iets probeert dan loopt hij meerdere keren zijn medespelers voor de voeten zodat zij ook hun verdedigend werk niet konden uitvoeren. Van Oostrum is als PG waardeloos, minimaal 4 keer een TO ter hoogte van de middenlijn door gewoon slecht dribbelen. Waarom hij al een contractverlenging heeft ontvangen is onbegrijpelijk, waarschijnlijk omdat papa een oud Leeuwarder is en wel goed kon spelen. Klasse werk van Tjoe, die er weer vol voor gaan en dat geldt ook voor Simmons. O ja en dan loopt er ook nog een Noor rond, wat hij moet brengen is mij vanaf wedstrijd 1 tegen de Groene Uilen niet duidelijk, als hij vrij staat als SF dan past hij de bal toch door.
    Jeter en Wright hadden prachtige versnellingen in huis en liepen dwars door de D van Aris. Een collega van mij zij dat de bank van Donar belangrijk was en dat klopte helemaal. Bouwknecht ontwikkelt zich in rap tempo tot een uitstekende PG (op naar het NL team voor Kloof) en het was heerlijk om Bas Veenstra zo goed te zien spelen. Al met al een matige wedstrijd van beide kanten

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.