CP3 by Basketball Totaal

Donar trekt stand gelijk

Landskampioen Donar heeft de tweede ontmoeting met ZZ Leiden overtuigend gewonnen. In de eigen MartiniPlaza werd het 78-63 voor de thuisploeg.

En aan de overwinning viel niets af te dingen. ZZ Leiden speelde nog zonder Will Felder en dat was duidelijk zichtbaar. Zonder Felder in de serie, gaat het een moeilijk karwei worden voor Casteels en zijn mannen.

Onze eigen Arie in het Veld verzorgde een fantastisch live verslag voor iedereen die er niet bij kon zijn. Uiteraard gaat er niks boven live aanwezig zijn in Groningen, maar het verslag vergoedde veel voor de fans. Er waren wel nog ruim 1000 kaarten over in de MartiniPlaza en dat zal zaterdag toch wel anders zijn in wedstrijd 4.

Via 23-17 werd de ruststand bereikt via 42-33. Het gaatje werd geslagen vlak voor rust. Via 29-26 brachten Jeter en Bekkering de voorsprong naar de dubbele cijers. Vlak na rust werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Een 7-0 run zorgde voor een zestien punten voorsprong en de thuisploeg keek niet meer om.

Het was aanvallend pover wat de bezoekers lieten zien. Het schotpercentage was dramatisch en via 63-45 na dertig minuten kabbelde de wedstrijd naar het einde.

En dat Donar zo een eenvoudige overwinning boekte was opmerkelijk. De ploeg schoot zelf 20% driepunters en gooide 23 keer de bal weg. ZZ Leiden deed het aanvallend nog slechter. Het had weliswaar slechts 16 turnovers, maar met 11% driepunters en twaalf gemiste vrije worpen (55%) win je simpelweg geen wedstrijden.

Topscorers bij Donar waren Lance Jeter en Mark Sanchez met beiden dertien punten. Ross Bekkering (twaalf punten) en Bill Clark (tien punten) eindigen ook in de dubbele cijfers. Bij ZZ Leiden kwamen Mo Creek (dertien punten), de Jong (dertien punten) en Willman (11 punten) als topscorers uit de bus.

Stand in de serie 1-1. Donderdag wedstrijd 3 in Leiden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.