CP3 by Basketball Totaal

Donar stijgt naar gedeelde eerste plaats

Landskampioen Donar heeft zoals verwacht geen enkele moeite gehad met BC Apollo. Het werd uiteindelijk 74-55 voor de thuisploeg.

Het werd geen 77-64 zoals de statistieken hadden gezegd, maar het scheelde niet veel. De ploeg van Skelin staat voor het eerst deze competitie bovenaan de ranglijst. Weliswaar heeft ZZ Leiden evenveel punten, maar nog wel een wedstrijd tegoed.

BC Apollo kon eigenlijk alleen de eerste periode bijblijven bij de thuisploeg 16-13, maar bij de rust was het gat tien (35-25). En dat was te danken aan een kleine run van Amsterdam, want vlak voor rust was het 35-18 voor Donar.

De derde periode liep het verschil direct op richting de 16 punten en ging de voorsprong als een jojo heen en weer, maar bleef ruim na de derde periode 55-40.

De vierde periode was voor de statistieken en was de laatste score voor Sean Cunningham voor de 74-55.

Bij BC Apollo speelde Roye nog niet mee en kon alleen Dimeo van der Horst in de dubbele cijfers scoren (15 punten, 4 rebounds, 5 assists).

Bij Donar scoorde Lance Jeter 16 punten, Bas Veenstra 12 punten, Cunningham 11 en Wright 10. Bekkering was nog steeds geblesseerd.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.