CP3 by Basketball Totaal

Donar pakt de punten in Weert, blessure Ormskerk

Maxxcom BSW kon vanavond in eigen huis niet verrassen tegen geregend landskampioen Donar Groningen. De Noorderlingen waren in een gezapige wedstrijd met 53-71 te sterk.

Groningen kende geen al te beste start dit seizoen. Het verloor drie van de eerste vier competitieduels, maar tankte afgelopen dinsdag vertrouwen door Leeuwarden eenvoudig opzij te zetten. De start van BSW was eveneens matig, maar de jonge ploeg kreeg veel lof voor haar strijdwijze. Wellicht kon het vanavond stunten.

De intenties van Donar waren aan het begin van de wedstrijd al duidelijk. Met driepunters van Lance Jeter, Sean Cunningham en later DeJuan Wright en Ross Bekkering nam het de leiding. Joost Padberg voorkwam met zijn driepunter dat de tegenstander direct een groot gat sloeg, maar zijn ploeg startte slordig. Knullig balverlies en gemiste schoten tekenden de vorm van de dag voor BSW. Kenneth van Kempen liet het gat met een and-1 nog slinken: 14-20.

De foutenlast van Weert liep in het tweede kwart opeens snel op na onder anderen drie fouten achter elkaar van Roel Aarts. Vanaf de vrijeworplijn nam Groningen weer verder afstand. Lance Jeter – topscorer aan Donar kant – maakte vanaf de driepuntlijn en vervolgens met een goede penetratie 23-36. Jeremy Ormskerk en Joost Padberg waren voor Weert degenen die iets terug konden doen. Als gevolg van een snelle aanval kon Padberg, na een pass van Van Kempen, volledig vrij scoren. BSW slaagde er echter niet in dichterbij te komen. Groningen verdedigde sterk en kon zichzelf goed vrijspelen.

Twee dunks van Ross Bekkering leken het lot van de Weertenaren te bestempelen en Lance Jeter voegde daar nog een drietje aan toe: 28-52. In het vierde kwart nam Donar wat gas terug. Het speelde de wedstrijd slordig uit. Kenneth van Kempen – goed voor zestien punten en tien rebounds – profiteerde daarvan en sleepte met zijn ploeg nog een kwartwinst eruit. Het slotakkoord was voor Daan Rosenmuller. Hij vond een gat in de Groningse defensie en rondde knap af.

De teleurstellende avond van BSW kreeg nog een vervelend staartje, want point guard Jeremy Ormskerk viel uit met een enkelblessure, die naar verwachting vrij zwaar is.

Donderdag speelt Maxxcom BSW weer een wedstrijd tegen concurrent Challenge Sports in Rotterdam. Donar Groningen speelt dan in Martini Plaza tegen koploper ZZ Leiden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.